Zbog Piksijevih reči o Tadiću će vam proraditi srpski ponos!


IZVOR: Blic - 06.03.2019 | 15:26


Bruji svet o majstorijama Dušana Tadića posle vanserijske partije protiv "kralja". Srbi apostrofiraju njegovu nacionalnost, svi se ponose njegovim poreklom, a ni legenda našeg fudbala Dragan Stojković Piksi ne krije oduševljenje Dušanom "Silim", za koga kaže da je jedan od najboljih fudbalera savremenog fudbala.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Dušan Tadić je glavna tema fudbalske javnosti!

Ajaks je preko Reala (4:1) stigao do četvrtfinala Lige šampiona prvi put od 2003. godine, predvođen srpskim reprezentativcem.

Ono što je Tadić uradio usred Madrida neće. Nešto slično uspeli su samo još Mesi i Ronaldinjo.

- To je bilo njegovo veče. Tako se ispisuje fudbalska istorija. Težina protivnika (Real Madrid) i važnost takmičenja (Liga šampiona) daju mu za pravo da se oseća ponosnim. Njegova magična igra i gol su samo potvrda da se radi o vanserijskom igraču. Fantastičan osećaj za prostor, tehnička savršenost, lakoća driblinga i egzekucija... To su elementi koja ga svrstavaju u red najboljih igrača današnjice - rekao je za "Blic" Stojković.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Stojković je u toku reprezentativne karijere nosio desetku na dresu, koja je sada Tadićeva.

- Pa nisam mu ja slučajno dao desetku. Šalim se naravno, ali bravo majstore! Čvrsto na zemlji kao do sada i nastavi tako. Noć koja će mu ostati u sećanju dugo, dugo. Tačnije zauvek, pa zato se i igra fudbal - rekao je Piksi.