Le Talek uterao strah u kosti Parižanima!


IZVOR: Tanjug - 10.12.2018 | 15:43


Bivši fudbaler Crvene zvezde Damijen Le Talek upozorio je Pari Sen Žermen, klub iz njegove domovine, da ga čeka vruća atmosfera u Beogradu na meču Lige šampiona.

Foto: crvenazvezdafk.com

Le Talek o Zvezdi i navijačima...

Parižanima je neophodan trijumf za plasman u osminu finala, ali sadašnji fudbaler Monpeljea smatra da takav zadatak neće biti nimalo lak.

- Stadion Zvezde prima 55.00 ljudi, ali dođe i više navijača. Svih 90 minuta stoje i pevaju bez prestanka. Oni nisu navijači, već fanatici. Ponekad, "tifozi" ispune ceo stadion. Tu je i veliki tunel pre nego što se izlazi na teren, u kome je dosta policije. Zna da destabilizuje goste- rekao je Le Talek.

Le Talek, koji je u Zvezdi proveo dve i po sezone, naglašava da atmosfera kao što je na stadionu "Rajko Mitić" sigurno nema nigde u Francuskoj, ali i retko gde u Evropi.

Foto: Starsport

- Igrao sam za Borusiju iz Dortmunda, gde je takođe atmosfera izvanredna. Ipak, na "Marakani" je dvostruko bolje. Biće teško i mojim doskorašnjim saigračima, ali na takvom stadionu sve je moguće- poručio je Le Talek, koji nije mogao da se izjasni za koga će da navija jer je od malena simpatizer PSŽ-a.

Prema njegovim rečima, sigurno je da domaćin neće biti neprijateljski nastrojen prema Parižanima.

- Ne očekuje se opasnost za goste. Pari Sen Žermen ima zvezde, zna kako da se nosi sa takvim pritiskom- rekao je Le Talek, dodajući da navijači PSŽ-a nemaju razlog za strah u Beogradu.

Foto: Starsport

Le Talek ističe i da ne veruje u nečasne radnje u utakmici PSŽ - Crvena zvezda 6:1 u prvom duelu u Ligi šampiona.

- Moramo da sačekamo do kraja slučaja. Ipak, ne verujem da bi klub uradio takvu glupost, znajući da ga UEFA prati već godinama. Zvezdi to nije potrebno. Zahvaljujući učešću u Ligi Evrope i Ligi šampiona klub je dosta novca prihodovao. To je, mislim, lažna priča- završio je on.

Utakmica 6. kola C grupe LŠ Crvena zvezda - PSŽ zakazana je za sutra od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".