LESKOVAČKI "METALCI" POKAZALI DA IH NE TREBA PRERANO OTPISATI: Dva gola zaostatka nisu bila "problem" da se stigne do trijumfa!


IZVOR: Milan Đorđević - 22.04.2024 | 11:39


Odlična igra celog tima, ali je ulazak iskusnog Cekića bio "okidač" za preokret.

Foto: FK Lemind 1953
LESKOVAČKI "METALCI" POKAZALI DA IH NE TREBA PRERANO OTPISATI: Dva gola zaostatka nisu bila "problem" da se stigne do trijumfa!

U okviru 24. kola Jablaničke okružne lige ekipa Leminda 1953 ugostila je sastav Čekmina. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa šeste pozicije i 36 osvojenih bodova, dok su gosti sa četiri boda manje bili na 11. mestu u ligi.

Pred oko 100-tinak gledalaca odigran je meč po hladnom, tmurnom i pomalo kišovitom vremenu. Tek što je počeo susret viđen je prvi pogodak, prodor gostiju po levoj strani, na odbijenu loptu se najbolje snalazi Nikola Micaković, 1:0 za Čekmin. 

Nastavili su domaći meč kao da se ništa nije desilo, imali su posed na svojoj strani, stvarali su prilike, ali je golman Dimitrijević odličnim intervencijama čuvao Čekmin. U jednoj situaciji je i prečka bila saveznik gostima, pa se na odmor otišlo rezultatom postavljenim na samom startu susreta.

Na poluvremenu je trener domaćih izvršio jednu izmenu, ušao je iskusni i nekada prvoligaški igrač, Vladica Cekić, što je dovelo do organizovanije igre Leminda, međutim na isteku 54. minuta usledio je novi šok za domaće simpatizere. 

Foto: FK Lemind 1953

Preokret domaćina

Kontranapad gostiju, odlična tranzicija fudbalera Čekmina, lopta stiže do Aleksandra Đorđevića koji je smešta u mrežu, 2:0. Nakon toga domaći kreću u totalnu ofanzivu, nadali su se brzom golu koji bi ih vratio u igru i uspeli su da ga postignu. 

Iskusni Igor Stefanović u 63. minutu pogodio je za 1:2, samo pet minuta kasnije centaršut sa desne strane, rezervista Cekić odlično skače, 2:2, utakmica se vraća na početak. Pali su gosti nakon dva primljena gola u kratkom vremenskom intervalu, što je rival znao da iskoristi.

U 79. minutu nakon gužve u šesnaestercu najbolje se snalazi Nikola Janković, 3:2, opšte oduševljenje navijača i igrača Leminda, njihov klub je stigao do potpunog preokreta i po prvi put vodi na utakmici. 

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nove promene rezultata nije bilo, domaći su držali loptu u svom posedu i uspeli su da osigraju ceo plen za sebe.

Lemind 1953 - Čekmin 3:2 (0:1)

Lemind 1953: Ivanović, Tasić, Anđelković, N. Mitić, Ilić, Stefanović, S. Mitić, L. Mitić, Janković (od 85' Krstić), Kurtić (od 46' Cekić), Petrović (od 72' Stamenković

Čekmin: Dimitrijević, Ilić, Tričković, D. Krstić, N. Krstić, Vučković, Đorđević (od 86' Mitić), Mladenović, Tasić, Sojiljković, Micaković 

U sledećem kolu Lemind gostuje Milanovu, dok sastav Čekmina dočekuje Vučje.

BONUS VIDEO: