SRPSKI ROŽERIO SENI: Golman koji drži rekord u Srbiji, ali ne u njegovom "primarnom poslu"! (VIDEO)


IZVOR: Milan Đorđević - 16.01.2024 | 20:18


Mali broj ljudi zna za njega.

Foto: Privatna arhiva Damir Zeković
SRPSKI ROŽERIO SENI: Golman koji drži rekord u Srbiji, ali ne u njegovom "primarnom poslu"! (VIDEO)

Već dve godine fudbalski klub Dunav (Veliko Selo) takmiči se u okviru Prve beogradske lige (grupa A), dok je pre toga bio član zonskog ranga.

Trenutna situacija na tabeli je takva da se tim iz Velikog Sela tokom proleća može naći u borbi za opstanak, ali u i borbi za najviši plasman. Dunav "zimuje" na deobi petog mesta sa 19 osvojenih bodova, ali je bodovni saldo ostalih klubova u ligi takav da mesta za donji i gornji dom nisu "rezervisana".

Što se tiče igračkog kadra, stigla je prva informacija po pitanju pojačanja tima iz Velikog Sela, i to je fudbaler čiji će dolazak obradovati mnoge simpatizere kluba. Damir Zeković (37) odlučio je da napusti redove Dunava iz Banatske Palanke i da se pridruži istoimenog klubu, ali iz Velikog Sela.

Zeković je protekle jeseni u okviru Druge južnobanatske lige (grupa Istok) bio redovan na golu Dunava, i sa svojim saigračima je stigao do zvanje pete odbrane u ligi, na istom mestu se klub nalazi i po pitanju bodovnog plasmana.

 

 

Zanimljiva činjenica povodom nove "jedinice" tima iz Velikog Sela jeste da pored angažovanja na golu, Zeković je zadužen u pojedinim situacijama i da izvodi prekide. Po dosadašnjoj statistici, "drugi posao" iskusni čuvar mreže obavlja i više nego dobro, mrežu rivala tresao je u 74 navrata.

U dosadašnjoj karijeri Zeković je branio boje mnogih klubova, u svim sredinama je bio rado viđen igrač, a takođe se u gotovo svim ekipama upisao u listu strelaca, što dovoljno govori o njegovom učinku prilikom izvođenja prekida.

BONUS VIDEO: