KLUB IMA ČIME DA SE POHVALI: Drugi fudbaler u poslednje dve godine koji je stigao do dresa Partizana!


IZVOR: Republika - 07.12.2023 | 17:15


Potvrda dobrog i kvalitetnog rada.

Foto: FK Mladi radnik 1926
KLUB IMA ČIME DA SE POHVALI: Drugi fudbaler u poslednje dve godine koji je stigao do dresa Partizana!

Fudbal u Srbiji se igra i van Beograda, iako su timovi u prva dva ranga takmičenja uglavnom untuar i oko našeg glavnog grada, dosta primera se može videti da "klinci" sa niželigaških terena stižu do najsjajnije "travnate pozornice". 

Dušan Jovanović (17) je talentovani ofanzivac beogradskog Partizana, koji je partijama u mlađim kategorijama privukao pažnju velikog broja klubova, a potvrda dobrog i kvalitetnog rada jeste i poziv u seniroski tim crno-belih. 

Informacija o Jovanovićevom pozivu u prvi tim Igora Duljaja posebno je obradovala sve u Radincu, konkretno u fudbalskom klubu Mladi radnik 1940. Jovanovićem je upravo na "Lužnjaku" počeo da se bavi fudbalom, u to vreme veliki broj dece je trenirao pod treneskom palicom Vojkana Rakića. Još u mlađim danima Dušan je zapao za oko Partizanu, i tada je obukao crno-beli dres, gde je prošao kompletnu školu fudbala, i sada "kuca" na vrata seniorskog sastava. 

Foto: FK Mladi Radnik 1940 Radinac

U Radincu se rado igra i gleda fudbal

Jedan od najsvežnijih dokaza da se u Radincu radi kvalitetno jeste Jovanović, ali je pre dve godine isto pošlo za rukom i Marko Milovanoviću, koji je takođe bio član Mladog radnika u mlađim kategorijama. Pored pomenutih sa iste adrese krenuli su i Marko Živković, kao i Aleksandar Mitrović.  

Iz kluba su povodom ovog dešavanja poručili:

- Postoji dosta dečaka iz našeg sela, kraja koji vole fudbal i igraju ga svakodnevno, nema sumnje da bi ih bilo još više, ukoliko bi im se posvetila veća pažnja i nega. Očigledno da je Radinac i okolina bogata teritorija dece koja uspevaju.

Prvi tim Mladog radnika je u aktuelnom prvenstvu Podunavske okružne lige stigao do titule jesenjeg prvaka, i trenutno se nalazi na pola puta ka povratku u zonski rang, koji je napustio pre šest godina.

BONUS VIDEO: