INFORMACIJA ZA PONOS SVIH: Baćevčani imaju dva superligaška "klinca"!


IZVOR: Milan Đorđević - 01.07.2023 | 17:08


U redovima BSK-a stasavaju izgleda kvalitetni "dečaci".

Foto: FK BSK 1926 Baćevac
INFORMACIJA ZA PONOS SVIH: Baćevčani imaju dva superligaška "klinca"!

Mali broj niželigaša može da se pohvali ovom pričom.

Fudbalski klub BSK 1926 iz Baćevca u poslednjih deset sezona nalazi se na "klackalici" između Beogradske zone i Prve beogradske lige. Poslednje dve godine ekipa se takmiči u slabijem rangu, ali su u nedavno završenom prvenstvu bili na "milimetar" od povratka u zonu. Na tabeli su bili izjednačeni sa šampionom, ali su zbog slabijeg međusobnog skora ipak ostali u istoj ligi.

Ovih dana na najaktivini na fudbalskoj pijaci su članovi najjačeg ranga takmičenja u našoj zemlji, jer će se lopta na njihovim terenima prva zakotrljati i tako će započeti nova sezona. Dva igrača koja će u predstojećem prvenstvu nastupati za superligaše su posebno privukla pažnju u Baćevcu.

Lazar Stajković (19) je od pre par dana i zvanično član Spartaka iz Subotice, reč je o napadaču koji je prve ozbiljnije fudbalske korake napravio u BSK-u. Tada u mlađim kategorijama je znao da mrežu rivala zatrese i po 5-6 puta na jednom meču i kvalitet koji je ispoljio kao mlad fudbaler polako izlazi na svetlo dana.  POGLEDAJ GALERIJU

Desni bek, Aleksandar Popović (24) je preko Mačve stigao do Radničkog iz Kragujevca, on je baš kao i Stajković određen period u mlađim danima proveo u redovima tima iz Baćevca. Po informacijama iz kluba, Popović je na testiranjima za početak sezone uvek bio među prvima po rezultatima u većini segmenta testa.

Stajković i Popović su nakon perioda u Baćevcu, proveli i određeno vreme u drugim klubovima, pre nego što su stigli do Super lige, ali taj glavni "prelaz" iz omladinskog u seniorski fudbal je napravljen upravo u dresu BSK-a. 

U Baćevcu svi mogu biti ponosni na uspeh svojih bivših fudbalera, ovo će poslužiti i za jedan vid satisfakcije i potvrde da se u redovima BSK-a radi na visokom nivou, i da se kroz veliki rad može stići do prilike za dokazivanje sa najjačim ekipama u zemlji.

BONUS VIDEO: