PRODUŽETKA SARADNJE NEĆE BITI: Rukovodstvo vicešampiona donelo važnu odluku - u novu sezonu klub ulazi sa kompletno izmenjenim stručnim kadrom!


IZVOR: Vladimir vorih - 10.06.2023 | 13:04


Ciljevi u tek okončanoj sezoni, nisu ostvareni.

Foto: FK Zemun
PRODUŽETKA SARADNJE NEĆE BITI: Rukovodstvo vicešampiona donelo važnu odluku - u novu sezonu klub ulazi sa kompletno izmenjenim stručnim kadrom!

Fudbaleri Zemuna sezonu 2022/23 okončali su na drugoj poziciji beogradske grupe srpkoligaškog karavana. Ekipa iz Gornje varoši imala je identičan bodovni učinak kao i šampion sa stare Karaburme, ali i slabiji međusobni skor što je na kraju i odlučilo da put Prve lige Srbije krene OFK Beograd.

 

Kada se gleda učinak zeleno-plavih u prolećnom delu sezone, potpuno je jasno da se ključni trenutak dogodio početkom meseca maja, kada je Zemun prvo na "Vizelj parku" remizirao sa ekipom BSK-a (0:0), a zatim i u velikom derbiju poražen od glavnog i jedinog konkurenta, OFK Beograda na svom terenu u Gornjoj varoši minimalnim rezultatom 0:1 čime je ekipa izgubila bodovnu prednost. Istovremeno ekipa je iznenađujuće poražena i u finalu Kupa FS Beograda kada je BASK TEK slavio rezultatom 2:1.

Nakon svega, Zemuncima ostaje da od naredne jeseni ponovo krenu u borbu za sam vrh Srpske lige Beograd, ali će novi pohod započeti sa novim stručnim štabom.

Naime, Saša Štrbac više nije trener vicešampionske ekipe, a s obzirom da je ugovorna obaveza istekla i njegovom stručnom štabu, jasno je da će rukovodstvo Gornjovarošana u što kraćem vremenskom roku morati da imenuje kompletno novu struku koja će pokušati da nadvisi ovosezonska klupska ostvarenja. POGLEDAJ GALERIJU

 

- Saša Štrbac:

Datum rođenja: 8. maj 1966. g.

Mesto rođenja: Zadar

Trenerska karijera: Smederevo (Smederevo), Bežanija (Beograd), Napredak (Kruševvac), Dinamo (Vranje), Budućnost (Dobanovci), Zemun (Zemun)

Uz dosadašnjeg šefa struke, ekipu Zemuna napuštaju i njgovi dosadašnji pomoćnici Andrija Poljak, Vlada Vuković i trener golmana Strahinja Đurić.

Novi šampionat u okviru Srpske lige Beograd startuje polovinom meseca avgusta.

 

BONUS VIDEO: