POBEDA VREDNA OPSTANKA: Igrači Sloge su znali koliko je ovaj meč bitan za njih!


IZVOR: Milan Đorđević - 06.06.2023 | 20:39


Nisu uspeli fudbaleri Moravca da odgovore na veliku želju i borbu domaćeg sastava.

Foto: FK Sloga Korman
POBEDA VREDNA OPSTANKA: Igrači Sloge su znali koliko je ovaj meč bitan za njih!

U okviru 29. kola Nišavske okružne lige ekipa Sloge (Korman) ugostila je sastav Moravca iz Čečine, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 2:1.

Domaćin meča je u ovaj susret ušao sa 29 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za 12. poziciju na tabeli, dok su gosti sa dva boda više bili na 11. mestu u ligi.

Domaćin je od prvog minuta krenuo jako ofanzivno, pobedom bi i matematički kolo pre kraja osigurao opstanak, pa je samim tim i igra bila fokusirana na taj cilj.

Prva promena rezultata viđena je u 20. minutu kada je veteran Siniša Stojanović postigao evrogol iz slobodnog udarca, 1:0 za domaćina.

Nastavljeni su ofanzivni naleti Sloge, hteli su domaći igrači da što pre reše pitanje pobednika kako bi uveli meč u mirnu završnicu. Stojanović je do kraja poluvremena još jednom uputio strašan udarac, ali je on završio na gornjem okviru gola.

Na desetominutni odmor igrači oba tima su otišli rezultatom postavljenim u 20. minutu. Za vreme pauze trener domaćih je izvršio jednu izmenu, Prokić je svoje mesto na terenu ustupio Mladenu Stojiljkoviću. POGLEDAJ GALERIJU

Nastavljeni su napadi domaćeg tima koji je od starta nastavka imao loptu u svom posedu, dok su gosti vrebali prilike iz kontranapada.

U 64. minutu Sloga duplira svoju prednost, Bojan Marković je ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, na drugoj stativi najbolje se snalazi rezervista Stojiljković, koji glavom šalje loptu u mrežu, 2:0.

Krenuli su gosti na sve ili ništa, pomerili su sve svoje linije dosta ka golu domaćina, što ih je dovelo u ozbiljne prilike za postizanje gola. Najbolju šansu "propustio" je Stanković u 82. minutu kada je njegov udarac na sreću navijača Sloge završio na prečci.

Sve dileme oko pobednika ovog susreta rešene se u 87. minutu kada je Rajković na odličnu asistenciju Markovića pogodio za konačnih 3:0.

Sloga (Korman) - Moravac (Čečina) 3:0 (1:0)

Sloga: Nedeljković, Radojković (od 85' Janaćković), Stojković, Đorđević, Stevanović, Anđelković, M. Prokić (od 46' Stojiljković), I. Prokić (od 55' Anđelković), Marković, Stojanović (od 77' Vojinović), Rajković

Morava: Prokić, Tošić, Milojković, Antić, Aleksić, Jovanović, M. Stanković, Angelovski, P. Stanković, Todorović, Stamenković (od 11' Nikolić)

Ovim trijumfom ekipa Sloge je i matematički obezbedila opstanak u okružnom rangu, sada upravi kluba predstoji priprema igračkog kadra za nova iskušenja sledeće sezone. 

U sledećem, ujedno i poslednjem kolu za ovu takmičarsku godinu, Moravac dočekuje Rad iz Merošine, dok je Sloga po rasporedu slobodna.

BONUS VIDEO: