IMA LI TIM IZ LOVĆENCA FORMULU ZA TRIJUMF PROTIV LIDERA: Sastav Solunca je ove sezone ekipu Njegoša već savladao dva puta!


IZVOR: Milan Đorđević - 18.05.2023 | 09:53


Po nekim najavama, tzv. komšijski derbi bi trebao da privuče veliki broj navijača.

Foto: FK Njegoš Lovćenac
IMA LI TIM IZ LOVĆENCA FORMULU ZA TRIJUMF PROTIV LIDERA: Sastav Solunca je ove sezone ekipu Njegoša već savladao dva puta!

U okviru 27. kola PFL Subotica ekipa Njegoša (Lovćenac) ugostiće sastav Solunca iz Karađorđeva, utakmica se igra u subotu, 20. maja od 17 časova.

Domaćin subotnjeg duela je prethodne dve sezone proveo u Vojvođanskoj ligi Sever, ali je ovu takmičarsku godinu počeo u takmičenju koje je jedan rang niže od toga. Sastav iz Lovćenca se trenutno sa 33 osvojena boda nalazi na osmoj poziciji u ligi. Ekipa Njegoša je u prvom delu prvenstva sakupila 25 bodova, dok je tokom proleća zbog promenjive forme obogatila svoj bodovni saldo sa samo osam.

Trenutno se sastav Njegoša nalazi u lošoj formi, na poslednjih pet mečeva zabeležili su tri poraza i dva remija. U duel sa liderom na tabeli ulaze posle remija sa timom Tavankuta na gosotvanju, rezultat je glasio 3:3.

Ova dva tima su se sastala u okviru finala kupa na stadionu u Lovćencu i tada je domaćin susreta, sastav Njegoša pretrpeo poraz, pa će sigurno u ovaj duel hteti da se pre svega revanšira ekipi Solunca što ih je pred svojim navijačima "ostavila" bez pehara.

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Kolektiv trenutnog lidera na tabeli

Subotnji gost na stadionu u Lovćencu biće sastav Solunca koji je u drugi deo prvenstva ušao sa četvrte pozicije sa koje su bili u zaostatku u odnosu na lidera osam bodova. Tim iz Karađorđeva je u deset prolećnih mečeva upisao isto toliko pobeda i sada drži prvo mesto na tabeli sa četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Odlične prolećne partije dovele su tim Solunca na korak od direktnog plasman u viši rang, ali svi u klubu znaju da su pred njima još četiri takmičarska susreta i da u svakom sledećem trebaju biti maksimalno skoncentrisani kako bi ostvarili svoj zacrtani cilj za ovu sezonu.

Trener tima iz Karađorđeva, Dušan Medić je za naš portal povodom subotnjeg meča izjavio:

- Iako je protivnik ove sezone pobeđen već dva puta, na ovo gostovanje se ipak ide sa oprezom, jer nema lakih protivnika, nema opuštanja, prava na greške u finišu prvenstva ne, jer se nemaju kada ispraviti. Momci vredno treniraju, svi su zdravi, spremni, motivisani nakon sjajnog niza ovog proleća i sjajne igre iz prošlog kola. Očekuje se dosta gledalaca s obzirom da je ovo tzv. komšijski derbi, nadamo se da će moći da uživaju u lepim potezima i dobrom fudbalu.

Prvi ligaški duel ova dva tima završen je pobedom Solunca rezultatom 3:0.

Njegoš (Lovćenac) - Solunac (Karađorđevo)

Subota, 20. maj od 17 časova

Teren u Lovćencu

BONUS VIDEO: