DAVID PROTIV GOLIJATA: Sremsku Mitrovicu trese fudbalska groznica - osvajač Duple krune stiže na "Agropapuk Arenu"!


IZVOR: Vladimir Vorih - 09.03.2023 | 18:58


Sprektakl se bliži...

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica
DAVID PROTIV GOLIJATA: Sremsku Mitrovicu trese fudbalska groznica - osvajač Duple krune stiže na "Agropapuk Arenu"!

Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice tokom prethodne jeseni bili su veliko osveženje srpskog klupskog fudbala. Pored činjenice da je ekipa sa "Agropapuk Arene" ostvarila zapažene rezultate u okviru Prve lige Srbije, momci u crvenoj sportskoj opremi načinili su i prvorazrednu senzaciju eliminacijom beogradskog Partizana u prvom kolu nacionalnog kup takmičenja.

 

U analima kluba iz Sremske Mitrovice, taj 28. septembar prethodne godine biće zlatnim slovima upisan kao dan kada je klub stigao do najvećeg ostvarenja u svojoj jedan vek dugoj istoriji.

Međutim, aktuleno proleće nije započetko onako kako su ljubitelji fudbala u Sremskoj Mitrovici očekivali. Ekipa koja je jesen okončala na poziciji koja vodi u baraž za popunu elitnog ranga srpskog fudbala, nakon prva tri meča nastavka šampionata u kojima je poražena od OFK Vršca (1:2) i remizirala protiv šabačke Mačve (0:0) i Loznice (1:1), dovela je u pitanje i sam plasman u plej-of fazu drugog stepena srpskog klupskog takmičenja.

I pored ne baš zapaženih rezultata u Sremskoj Mitrovici se sa nestrpljenjem iščekuje 15. mart kada će na "Agropapuk Arenu" u okviru osmine finala Kupa Srbije, dođi zvanični osvajač Duple krune srpskog fudbala, ekipa Crvene zvezde.

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica

Mogu li stići do nove senzacije?

 

Ono što svakako ne ide u prilog sremskomitrovačkim fudbalerima, jeste činjenica da su beogradski crveno-beli već sada, čak 12 kola pre okončanja šampionata, gotovo obezbedili novu šampionski titulu i sada imaju mogućnost da se u potpunosti usmere ka odbrani trofeja namenjenog osvajaču nacionalnog kup takmičenja.

Ono što je potpuno jsno, jeste činjenica da će naredne srede fudbalska groznica zahvatiti sve stanovnike kako Sremske Mitrovice, tako i okolnih mesta i da će tribine "Agropapuk Arene" biti dupke pune.

- Kup Srbije, 1/8 finala:

Radnički (Sremska Mitrovica) - Crvena zvezda (Beograd)

Stadion: "Agropapuk Arena", Sremska Mitrovica

Datum: Sreda, 15. mart

Početak: 15 časova

Ipak, do toliko očekivanog susreta protiv Crvene zvezde, ekipu Radničkog iz Sremske Mitrovice u subotu 11. marta očekuje teško gostovanje u prestonici gde će se na stadionu "Kralj Petar I" sastati sa ekipom Rada kojoj već sada "gori pod nogama" kada je u pitanju opstanak u prvoligaškoj konkurenciji.

- Rezultati 1/8 finala Kupa Srbije:

TSC (Bačka Topola) - Železničar (Pančevo) 2:0

Radnički (Novi Beograd) - Radnik (Surdulica) 1:2

Radnički (Niš) - IMT (Novi Beograd) 3:0

Novi Pazar (Novi Pazar) - Kolubara (Lazarevac) 2:1

Vojvodina (Novi Sad) - Mladost GAT (Novi Sad) 2:1

Radnički (Sremska Mitrovica) - Crvena zvezda (Beograd); 15. mart

Metalac (Gornji Milanovac) - Čukarički (Beograd); 15. mart

Spartak Ždrepčeva krv (Subotica) - Napredak (Kruševac); 15. mart

 

BONUS VIDEO: