Selektor Slovenije pred četvrtfinale: Nisam se čuo sa Kokoškovim tokom prvenstva!


IZVOR: Republika - 12.09.2022 | 15:47


Aleksandar Sekulić, trener reprezentacije Slovenije, dao je izjavu srpskim novinarima pred duel u četvrtfinalu.

Foto: Tanjug/AP
Selektor Slovenije pred četvrtfinale: Nisam se čuo sa Kokoškovim tokom prvenstva!

Nakon trijumfa nad Belgijom, Slovence u četvrfinalu čeka Poljska, koja je u osmini finala izbacila Ukrajinu. Pred taj meč, selektor Sekulić je dao izjavu i za srpske medije.

- Videli smo da nema nikakve garancije, da nema ništa garantovano, svako mora da se izbori na terenu - izjavio je Sekulić, alaudirajući na šokantan poraz Srbije u prvom meču eliminacione faze.

U izjavi se takođe osvrnuo i na povrede koje su zadesile njegovu ekipu. Luka Dončić će biti spreman za duel sa Poljacima, ali je situacija drugačija kada je u pitanju Zoran Dragić.

Zoran Dragić je definitivno aut, on ima dosta tešku povredu kvadricepsa, mislim da je dosta da je dva meseca pauza za njega - saopštio je Sekulić.

Takođe, selektor "Zmajčeka" je rekao da se tokom celog prvenstva nije čuo sa Igorom Kokoškovim, koji je Slovence predvodio do zlatne medalje na Eurobasketu 2017. godine.

Foto: Starsport

Bivši selektor "Orlova", Igor Kokoškov

 

Moram da priznam da se nisam čuo tokom prvenstva, čuli smo se pre prvenstva. Pošalje on poneku poruku. Verovatno se i on oseća da neće da smeta, ali dobro bi došao njegov savet jer je veliki trener i napravio je ogromne, najveće uspehe slovenačke košarke. Sigurno da bi bio velika pomoć. lakše bi bilo da je on tu.

Reprezentacija Slovenije u sredu od 20:30 igra sa Poljskom, u okviru četvrtfinala prvenstva Evrope. Pobednik tog meča će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Francuske i Italije.

 

BONUS VIDEO