MAĐARI TVRD ORAH: Bosna se namučila, ali na krilima Muse i Nurkića stigla do pobede!


IZVOR: Republika - 01.09.2022 | 14:28


Dobar meč u Kelnu.

Foto: FIBA
MAĐARI TVRD ORAH: Bosna se namučila, ali na krilima Muse i Nurkića stigla do pobede!

Košarkaši Bosne i Hercegovine uspešno su startovali na Evropskom prvenstvu.

Susedi su u 1. kolu grupe B u Kelnu savladali Mađarsku rezultatom 95:85.

Ovo je veoma važan trijumf za Bosance, pošto se nalaze u izuzetno teškoj grupi, te bi kiks protiv Mađara dosta ugrozio njihove šanse u nastavku takmičenja.

Mađari su bili u prednosti maltene tokom celog prvog poluvremena. Bosna je do svoje igre došla tek u drugom periodu, i to kad su se razigrali Džanan Musa i Džon Robertson. Mađarska je na poluvremenu vodila sa minimalnih 46:45.

U trećoj četvrtini potpuna dominacija BIH. Nurkić je igrao perfektnu i predstavljao je pravu noćnu moru za Mađare, koji su u igru pokušali da se vrate trojkama, ali su ih redom promašivali.

Nurkić i društvo su stekli dvocifrenu prednost, ali je Mađarska usplea na pet minuta pre kraja da priđe na minus dva.

Ipak, Bosna pravi seriju od 10:0 i rešava pitanje pobednika.

Najbolji na meču bio je Silard Benke iz poražene selekcije sa 20 poena, a pratio ga je Adam Hanga sa 16, kao i David Vojvoda sa 15 poena.

Pobednički sastav predvodili su Musa i Nurkić sa po 19 postignutih poena, dok je Roberson imao 18, a Halilović 16 uz devet skokova.

(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-3644-37499"));

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: