HIT OGLAS: Traže radnika koji će ranije odlaziti sa posla i piti pivo


IZVOR: Republika - 17.11.2018 | 07:33


Odgovor na pitanje da li volite ranije da izađete sa posla kako biste sa drugarima otišli na pivo ne treba dugo tražiti.

Foto: pixabay.com

Kod većine ljudi, ili bar kod većine onih koji vole da piju pivo, odgovor bi više nego sigurno bio pozitivan. A upravo za takve ljude jedna australijska pivara ima posao. 

"Sydney Beer Co" nedavno je objavio oglas za posao "glavnog službenika za raniji odlazak sa posla" (Chief Clock Off Officer - CCOO). Ovo jedinstveno radno mesto zainteresovanima nudi stalan posao, sa punim radnim vremenom i platom koja je stvar dogovora sa poslodavcem. 


Međutim, budući da je u pitanju šefovska pozicija, sa takvim poslom dolazi i velika odgovrnost. Glavna dužnost CCOO-a je da ubeđuje sidnejske radnike da ranije odlaze sa posla, kako bi pili pivo i družili se.

U njegov opis posla spadaju i organizacija događaja (Venue Relationship Management), koja podrazumeva obilazak što većeg broja sidnejskih pabova, kao i potpuno uživanje u pivu i druženju (Absolute Work Enjoyment), zbog čega bi zaposleni bili potpuno ubeđeni da treba da izađu koji minut ranije. 

Oglas poziva "prepodnevne" osobe koje ostvaruju maksimalnu produktivnost u redovno radno vreme i odbrojavaju svaki minut do prvog piva. 

Poslodavac od kandidata traži sposobnost planiranja i veštine u slanju poruka i imejlova, i postovanju na društvenim mrežama. Što češće slanje poruka je više nego poželjno. 

A osim ljubavi prema pivu, nikakvo prethodno iskustvo nije neophodno.