Sony ne odustaje od gejminga u pokretu


IZVOR: Republika - 24.05.2018 | 22:30


Iako PlayStation Vita prenosiva konzola nije ostvarila uspeh koji bi postavio nove granice na tržištu konzola, Sony ne odustaje od investiranja u gejming u pokretu. Japanska kompanija trenutno testira stanje na tržištu mobilnog gejminga, za koji Sony veruje da će biti deo ukupne strategije PlayStationa.

Foto: youtube.com/Marques Brownlee

- Umesto da odvajamo prenosivi gejming od konzola, važno je da ovaj segment u industriji posmatramo kao još jedan metod donošenja boljeg gejming iskustva i da istražujemo šta naši korisnici zahtevaju opd portabilnog gejminga - istakao je Džon Kodera, šef gejming divizije kompanije Sony.

Opvo sugeriše da bi se mobilni gejming u nekom smislu mogao povezati sa narednom PlayStation konzolom (moguće PS5), ali za sada nije poznato u kom obliku će ovo biti implementirano.

Sony je 2016. godine kreirao ForwardWorks mobilnu gejming diviziju, koja je doduše imala problema sa odlaganjima razvoja igara.


Mobilna strategija kompanije je i dalje neispolirana, a Sony će morati da uloži dosta napora kako bi se vratio na pravu stazu.