Prodajom svog izmeta možete da zaradite više od 10.000 evra: OVO SU USLOVI!


IZVOR: Republika - 14.04.2018 | 04:53


Australijski centar za probavne bolesti traži ljude sa zdravom stolicom kako bi mogli da izvrše transplantaciju mikroorganizama iz njihovih fekalija i na taj način pomognu ljudima s medicinskim problemima, a najbolje od svega je što za to i plaćaju.

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Svakako, glavni uslov je da je stolica savršeno zdrava, a potencijalni donor u ishrani ne sme da koristi kukuruz, šunku, kobasice, školjke i antibiotike. Još jedan od uslova je da donor živi relativno blizu, tj. da je udaljen najviše sat vremena od centra, jer fekalije moraju biti ''sveže'', piše Dejli Telegraf, a prenosi telegraf.rs.

Kako stoje stvari, potražnja je zaista velika, a lista donora je još uvek jako mala i ne zadovoljava potrebe koje centar ima. Zbog toga, ovaj centar je odlučio da plati ljudima koji su spremni da doniraju stolicu i to 40 evra po jednoj isporuci, a kako se isporuke primaju pet dana u nedelji, pojedinci bi mogli da zarade i do 10.500 evra godišnje.

Mikroorganizmi iz stolice mogu pomoći celom nizu medinskih problema, među kojima su i multipla skleroza i hronična dijareja, pa zato ne čudi da lekari na ovakav način podstiču ljude na doniranje fekalija.

U videu pogledajte zašto je dobro prodati izmet: