O onome što je uradio pre tri godine, BRUJI SRBIJA! Student Aleksa Stefanović je pobednik 148. ciklusa "Slagalice", ali prevashodno je SJAJAN ČOVEK! (VIDEO)!


IZVOR: Republika - 02.04.2022 | 16:59


Student Aleksa Stefanović sinoć je poneo titulu najboljeg u 148. ciklusu.

Foto: printskrin/RTS
O onome što je uradio pre tri godine, BRUJI SRBIJA! Student Aleksa Stefanović je pobednik 148. ciklusa "Slagalice", ali prevashodno je SJAJAN ČOVEK! (VIDEO)!

Aleksa je pobedio vojnika Stefana Savića rezultatom 275 prema 195. 

Prednost nakon prve partije u "Slagalica", uz znanje, pomogla mu je da dođe do pobede i osvoji nagradu od 300.000 dinara.

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima koji su bili uz mene, drugarima sa pab kviza i svim gledaocima koji su navijali za mene, tako i za protivnika. Presrećan sam - rekao je Aleksa prilikom uručenja čeka.

- Nakon prvog učešća u "Slagalici" kao srednjoškolac, imao sam želju da se vratim i saznam koliko sam napredovao za ove četiri godine. Snimanja su bila jako duga i naporna i bilo je potrebno sačuvati snagu za ključne trenutke. Pokušavao sam da ostanem fokusiran u svakoj igri i pored manjih kikseva i da u pravoj igri znanja osvojim bitne poene. Samo finale je bilo jako neizvesno i drago mi je što sam uspeo da na kraju ostvarim jedan od svojih dečačkih i kvizaških ciljeva. Sada sledi period priprema za veliki superciklus krajem godine - izjavio je pobednik za "Pirotske vesti"..

 

Ono po čemu će ostati upamćen kod gledalaca najpopularnijeg kviza u Srbiji, osim pobede, jeste i situacija u emisiji od 2. marta, kada je za šest sekundi i u samo dva poteza rešio asocijaciju.

Aleksa, koji je sada student treće godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, uspehe je počeo da niže još kao učenik pirotske Gimnazije. Oblasti u kojima je imao najviše uspeha - fizika, matematika i jezici, vodili su ga do nagrada na nacionalnim takmičenjima, pa se našao i kao jedan od junaka kratkog dokumentarnog filma koji se bavi briljantnim umovima svoje škole.

Bonus video: