DA BISTE UŠTEDELI: Evo kada da rezervišete avio-kartu


IZVOR: b92.net - 01.12.2017 | 02:12


Moguće je uštedeti mnogo novca ukoliko kartu za planirani avionski let rezervišete na vreme. To podrazumeva da se mesto na letu mora rezervisati tačno određenog dana u nedelji, u određeno vreme, ali i mnogo unapred.

Foto: pixabay.com

Utorkom su karte jeftinije

Tako, na primer, možda na odmor ne biste ni pomislili u utorak, pošto je radna nedelja na samom početku. 

Međutim, upravo rezrevisanjem karte u utorak možete proći 11 odsto jeftinije u odnosu na najskuplji dan za bukiranje - nedelju, piše britanski Ekspress. 

Stara poslovica "Ko rano rani, dve sreće grabi", ne važi kada je rezervisanje avionskih karata u pitanju. Ukoliko se rezervacija izvrši uveče, karte mogu biti i do 9 odsto jeftinije u odnosu na jutro. 

I, kao što već dobro poznato, najveća ušteda ostvaruje se rezervisanjem karte unapred, budući da je njena kupovina na dan leta ubedljivo najskuplja opcija. 

Moguće je uštedeti i do 34 odsto od ukupne cene ukoliko se karta rezerviše 60 dana unapred, pokazuje istraživanje koje je sproveo sajt za kupovinu avio-karata Momondo. 

U zavisnosi od kompanije ili akcije koja je u ponudi, popust koji putnik može da ostvari za raniju rezervaciju može biti i mnogo veći.