FENG-ŠUI CAKE ZA BOLJU PRODUKTIVNOST: Evo kako da postignete veći uspeh na poslu!


IZVOR: E. S. T. - 22.06.2021 | 19:35


Koliko puta vam se desilo da se trudite, radite do iznemoglosti, dajete sve od sebe da vaše ideje budu prihvaćene, ali imate osećaj da vam, jednostavno, ne ide. S druge strane, ne možete se pohvaliti ni odnosom s kolegama, te ne znate šta da učinite da vam dan na poslu protekne što bolje i kako da budete produktivniji.

Foto: Photo by Dziana Hasanbekava from Pexels

Foto: Ilustracija

Ne brinite, Tetka Saveta će vas upoznati s mogućnostima koje vam nudi drevna kineska filozofija, čiji je zadatak da korišćenjem energije stvori harmoniju između čoveka i njegovog okruženja. Naime, feng-šui se odnosi na tehniku uređenja doma, ali postoje i male cake koje možete upotrebiti za posao, a koje će poslužiti kao prva pomoć kod blokirane energije.

Osnovna uloga feng-šuija jeste prepoznavanje energije u prostoru u kom boravite - koliko je ona dobra po vas i vaše svakodnevne navike. U idealnim uslovima svako od nas bi imao dovoljno novca, zdravlja, porodične sreće i uspeha na poslu, međutim, realnost je takva da to baš i nije slučaj s većinom ljudi.
Pozitivan či vas može načiniti uspešnim i obrnuto. Zbog toga je važno da vam dom i kancelarija budu ispunjeni pozitivnim vibracijama. Imajte na umu da je vaša lična energija u najdubljoj vezi s ambijentom u kom živite i poslujete, pa se potrudite da upoznate delove životnog prostora koji su u direktnoj vezi s poslovnim uspehom. Recimo, severozapadni deo stana je povezan s karijerom i svim onim bitnim ljudima koji vam mogu pomoći da ostvarite ono što ste zamislili. U tom delu je dobro da postavite sto, ali i krevet. Istovremeno i kuću i kancelariju uvek morate besprekorno održavati i redovno čistiti da bi pozitivna energija mogla nesmetano da teče. Ne sakupljajte nepotrebne i suvišne stvari jer su to blokatori koji vam neće doneti uspešne poslove.

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Nabavite figurice zmaja ili konja jer simbolizuju moć i bogatstvo. Naime, zmaj je simbol jake jang energije i tradicionalni simbol novca, moći i dobrih prilika. S druge strane, konj sa sobom nosi energiju uspeha, slave, slobode i brzine. Ove figure postavite u severni deo prostora. Pored ovih simbola, uvek je dobro dodati i malo vodenih elemenata, koje možete postaviti u severni, ali i istočni i jugoistočni deo prostora. Takođe, predmete poput žaba za privlačenje novca, statue smaragdnog Bude ili bonsai drvo trebalo bi da držite u istočnom delu sobe, odakle će nadgledati vaše izglede za bogatstvo i prosperitet.