AGENCIJE U PANICI: Makedonci smislili aplikaciju koja turiste povezuje s lokalcima


IZVOR: punkufer.hr - 03.10.2017 | 02:13


"Smatramo da turističkoj industriji nešto nedostaje" izjavio je jedan od kreatora aplikacije "When in X" Antonio Kuzmanovski. "S aplikacijom rešavamo problem turista, ali i pomažemo lokalcima da besplatno ponude svoje usluge", dodao je.

Foto: facebook.com/When In X

When In X trenutno radi samo u Makedoniji

Ako ste nekad putovali u inostranstvo, verovatno ste bar jednom zatražili usluge neke turističke agencije kako bi što bolje upoznali mesto u koje putujete. Međutim, makedonski programeri smislili su novi način spajanja ljudi, pa će svi turisti koji dođu u zemlju u kojoj "večno sunce sja" moći jednostavno da se povežu s lokalcima koji su zainteresovani da im objasne sve o svojoj zemlji!

- Smatramo da turističkoj industriji nešto nedostaje - izjavio je jedan od kreatora aplikacije "When in X" Antonio Kuzmanovski.

- S aplikacijom rešavamo problem turista, ali i pomažemo lokalcima da besplatno ponude svoje usluge - dodao je. 


Za aplikaciju je zaslužna kompanija Webgliders, a zahvaljujući njoj turisti mogu da istražuju aktivnosti, događaje i kulturnu ponudu koje će vam lokalci rado pokazati. Za razliku od turističkih agencija, aplikacija direktno spaja turiste s lokalcima. 

Ture biciklima, fotografsranje prirode i skrivenih dragulja – sve je to dostupno, a Antonio smatra da neko mesto upoznate tek kad se sprijateljite i podružite s lokalnim stanovništvom. 

Trenutno aplikacija funkcioniše samo u Makedoniji, ali plan je da se uskoro proširi na celi Balkan, a nakon toga, do kraja 2019. na ostatak Europe.

Dostupna je i na Apple i Android uređajima.