Kako da osigurate Fejsbuk profil od napada hakera


IZVOR: tportal.hr, Republika - 17.09.2017 | 23:30


Društvene mreže, pogotovo Facebook, već duže vreme su na udaru hakera. Koristeći proveru indentiteta u dva koraka osiguraćete svoj račun i spasiti se od potencijalnih nevolja.

Foto: pixabay.com

Facebook unapređuje zaštitu

Ako koristite standardne metode logovanja (ime naloga i lozinka), na vaš nalog je lako “upasti”. Upravo zato vrlo je važno da na svakom korisničkom nalogu koristite takozvani two-step authentication odnosno proveru u dva koraka. 

Na sreću svih koji koriste Facebook, društvena mreža podržava ovu metodu logovanja. Takođe, umesto korišćenja druge aplikacije za proveru logovanja, Facebook svoju proveru ima ugrađenu u samoj platformi. 

Šta podrazumeva provera u dva koraka i zašto je toliko dobra? 

Nakon što aktivirate uslugu, svako ko pokuša da se uloguje na vaš Facebook s mobilnog uređaja moraće da upiše specijalni kod koji će aktivirati Facebook na vašem mobilnom uređaju. Drugim rečima, osim ako nema vašu lozinku i doslovno vaš telefon, lopov neće moći da uradi ništa. 

Vodite računa da možete koristiti nekoliko metoda zaštite odednom, ali pokušajte da imate barem uključene SMS poruke ili generator sigurnosnih kodova.