(VIDEO) Snimljen član najugroženijeg plemena na svetu, a evo kako je reagovao kad je video da ga snimaju


IZVOR: telegraf.rs, Republika - 24.07.2019 | 06:24


Ava Amazon je nevladina organizacija "Survival International" opisala kao najugroženije pleme na svetu, pošto je pratila ubistva od strane drvoseča, koji često okružuju i uništavaju njihovo prirodno stanište.

Foto: pixabay.com

Foto ilustracija

Veruje se da mnogi žive u izolovanim delovima prašume, ali ima i onih koji su zbog teške situacije morali i da napuste šumu.

Ovaj jedinstveni snimak zabeležio je pripadnik susednog plemena, Gvahahara, koji pokušava da odbrani jedan od "poslednjih džepova" netaknute šume u Maranhau, koju masovno krče i uništavaju.

Video je snimljen u brazilskoj prašumi, u severnoj državi Maranhao i prikazuje čoveka koji u ruci drži veliki nož čiju oštricu podiže do lica dok gleda osobu koja ga snima.

Reč je o pripadniku plemena Ava Amazon, čiji članovi retko uspostavljaju kontakt sa spoljnim svetom.

Kada je video da ga snimaju, sa kolegom lovcem se sakrio u rastinje.

- Nadamo se da će ovaj snimak proizvesti nešto pozitivno. Nadamo se da će imati uticaja širom sveta kako bi se pomoglo u zaštiti naših ljudi i naše šume - rekao je autor video snimka, koji je napravio dok je bio u lovu.

Video takođe prikazuje koplja među drvećem i grmljem u šumi, ukazujući na to da su i ostali članovi plemena bili prisutni.

Ekolozi upozoravaju na sve veću opasnost koja preti plemenu zbog drvoseča koji krče šume i približavaju se njihovom prebivalištu i tradicionalnom lovištu.