OBJAVLJENA LISTA PET NAJBOLJIH MALIH GRADOVA U EVROPI ZA ŽIVOT: Jedan je iz SRBIJE, dok i komšiluk ima svog aduta!


IZVOR: Republika - 07.10.2023 | 19:49


Kompliment autora teksta dopunjen je konstatacijom da je Srbija pravo mesto za život ako se on želi na periferiji Evrope i u zemlji sa velikim razvojnim potencijalom

Foto: pixabay.com
OBJAVLJENA LISTA PET NAJBOLJIH MALIH GRADOVA U EVROPI ZA ŽIVOT: Jedan je iz SRBIJE, dok i komšiluk ima svog aduta!

Nomad Capitalist, vodeća svetska offshore konsultantska firma koja pomaže investitorima i savetuje ih, objavila je ove nedelje listu pet najboljih malih gradova za život u Evropi.

Prema mišljenju Nomad Capitalista, jedan od pet najboljih malih gradova za život je i Novi Sad.

Lista je kreirana na osnovu želja poslodavaca i biznismena gde da započnu ili održe svoj posao, odnosno, u kakvom mirnom gradu žele da napreduju.

- Jedan od skrivenih dragulja Evrope je Novi Sad u Srbiji. Ako želite život na periferiji Evrope, u zemlji s velikim razvojnim potencijalom, onda je Srbija pravo mesto za to - poručili su na sajtu Nomad Capitalist.

- Tokom leta je to idilično mesto za život. Izgleda kao vrt pretvoren u grad. Predivna priroda okružuje svaku ulicu. Život je jeftin koliko može da bude u Evropi - dodali su autori teksta.

Pored Novog Sada, Plovdiva u Bugarskoj, Portimaoa u Portugalu i Andora la Velje u Andori, Nomad Capitalist objavio je i da je Tivat u Crnoj Gori takođe idealan za kombinaciju poslovnog okruženja i mira.

- Ako želite lepotu Monaka ali se nadate da ćete živeti skromnim načinom života, onda je ovaj grad u Boki Kotorskoj idealan za vas. Ima sve što se može poželeti, uključujući i jacht klub, ali jedva da ima 14.000 ljudi u gradu. Tivat ima predivne planine i još lepše plaže, a nema toliko turista - objavio je sajt.