NEMA KAMERU, BATERIJA MU TRAJE ČAK MESEC DANA: Novi model telefona NAPRAVIO HAOS, a tek kad čujete koliko košta!


IZVOR: Republika - 20.08.2023 | 14:57


Mnogi će biti iznenađeni novom ponudom od Nokie, ali starija populacija svakako će se setiti dana kada je ove uređaje imala u svojim džepovima

Foto: Nokia printscreen
NEMA KAMERU, BATERIJA MU TRAJE ČAK MESEC DANA: Novi model telefona NAPRAVIO HAOS, a tek kad čujete koliko košta!

Današnji najpopularniji mobilni telefoni utrkuju se koji će od njih imati bolju kameru, više funkcija i brži operativni sistem.

Međutim, tvorci legendarnih starih modela Nokia telefona koje smo početkom veka svi kupovali, vratili su se na velika vrata.

U odnosu na nove telefone koje korisnici najmanje koriste za ono što im je izvorna svrha, a najviše za surfovanje i poruke, dva modela Nokia telefona nude upravo povratak u prošlost, ali sa nekoliko modifikacija.

Kompanija HMD Global koja ima licencu za Nokia brend ponudila je korisnicima dva modela u old school varijanti. Ne izgledom, već svrhom – da se s tim modelima telefonira a ne snima, kao i da je baterija jaka.

Ovde je baterija najjača ikada! Verovali ili ne, može da potraje i do mesec dana.

Nokia 130 i 150 HMD Global modeli predstavljeni su još 2016. godine a ovog avgusta ponuđeni su s novim dizajnom i granitno jakom baterijom.

Foto: Nokia printscreen

Nokia se vraća na velika vrata

 

Glavna grupa potrošača na koje kompanija sada cilja su ljudi koji ne surfuju toliko i ne šalju poruke i i-mejlove danonoćno. Preciznije oni koji bi da pre svega telefoniraju. A takvih još ima. Naročito među starijom populacijom, piše zimo.dnevnik.hr.

Nokia 150 ima moderni dizajn, 2,4-inčni QVGA ekran, kameru rezolucije 0,3MP (što je gotovo komično u odnosu na sve telefone nove generacije), zatim zvučnik i zamenljivu bateriju kapaciteta 1450mAh. Ona je toliko “žilava” da može da istrpi 20 sati razgovora i čak 30 dana ako se telefon manje koristi.

Mnoge će obradovati i podaci da ovaj model ima radio, MP3 plejer, izlaz za slušalice i microSD memorijsku karticu kapaciteta 32GB. Cena nije poznata, ali nezvanično se saznaje da bi trebalo da košta oko 50 evra.

Nokia 130 je još više retro u odnosu na model 150. Model 130 čak ni nema kameru (!) ali zato ima veliki zvučnik pozadi na telefonu. Treba reći i da su oba telefona otporna na prašinu i vodu.