RIZIK OD SUDARA NIKAD VEĆI: TESLA POVLAČI 475.000 VOZILA ZBOG TEHNIČKIH GREŠKI! Dva problema su ključna, ali iz kompanije ĆUTE!


IZVOR: Republika - 31.12.2021 | 07:56


Američki regulator za bezbednost na putevima objavio je da na vozilima na električni pogon čuvene kompanije postoje ozbiljne greške koje značajno povećavaju rizik od udesa.

Foto: Tanjug/AP
RIZIK OD SUDARA NIKAD VEĆI: TESLA POVLAČI 475.000 VOZILA ZBOG TEHNIČKIH GREŠKI! Dva problema su ključna, ali iz kompanije ĆUTE!

Američki proizvođač električnih automobila Tesla povući će 475.000 vozila modela 3 i modela S kako bi se pozabavio problemima retrovizora i haube koji povećavaju rizik od sudara.

Tesla će povući 356.309 modela 3 vozila proizvedenih između 2017. i 2020. zbog problema sa zadnjom kamerom i 119.009 modela S vozila zbog problema sa haubom. Utvrđeno je da model 3 može da ošteti kabl retrovizora prilikom otvaranja i zatvaranja prtljažnika, što može da blokira pogled na put i da dovede do sudara.

Model S, sa druge strane, ima problema sa pričvršćivanjem haube, što bi moglo dovesti do njenog otvaranja i blokiranja vetrobranskog stakla, a takođe uključuje rizik od sudara.

- Tesla je rekao da nisu bili svesni da su problemi već izazvali sudar, povredu ili smrt - rečeno je u saopštenju Američkog regulatora za bezbednost na putevima (NHTSA). 

Ukupan broj vozila koje će kompanija povući gotovo je jednak broju isporučenih automobila prošle godine.

Inače, informacija o povlačenju vozila nije bila dostupna za komentar u Tesli.