UMORNI STE OD BROJNIH OBAVEZA? Ova dva minerala će vam preporoditi organizam


IZVOR: Sponzorisani tekst - 19.07.2018 | 14:58


Veliki broj nagomilanih obaveza koje moramo da obavimo tokom dana, često dovodi do one poznate rečenice da nam nedostaje nekoliko sati kako bismo sve obavili. Osećamo se umorno i iscrpljeno, a nekad se javlja i bol u mišićima. Kada konačno stignemo do kreveta, muči nas nesanica. Sutradan sve ispočetka.

Foto: Promo foto

Odnos ova dva minerala jako bitan za organizam

U tom začaranom krugu, važno je da mislimo na svoje zdravlje, pokušamo da se zdravo hranimo, vežbamo i unosimo dovoljno vitamina i minerala. Stručnjaci kažu da su magnezijum i kalcijum minerali koji nam mogu pomoći da se osećamo bolje.

Magnezijum je taj koji uspostavlja ravnotežu elektrolita, reguliše metabolizam energije i smanjuje zamor i iscrpljenost.

Foto: Promo foto

On takođe ima ulogu u sintezi proteina, funkciji mišića, uključujući i srce, a veoma važnu ulogu ima i održavanju normalne funkcije nervnog sistema.

Kalcijum je u organizmu zadužen za čvrste i zdrave kosti, kosu i nokte. Najbolju apsorpciju imaju kada se uzimaju zajedno i to u idealnom odnosu dva prema jedan, u korist magnezijuma, pa imajte to na umu kada budete birali svoj mineralni "koktel“, a kako biste svom organizmu pružili optimalnu dozu za zdraviji život.