NE ZNATE GDE DA SUŠITE VEŠ TOKOM ZIME? Zaboravite na garažu, OVA mesta u kući su idealna i bez lošeg efekta po naše zdravlje!


IZVOR: M.O. - 29.10.2023 | 15:36


Pored ovih saveta, nećete više mučiti muku sa sušenjem veša tokom zimskih dana.

Foto: shutterstock
NE ZNATE GDE DA SUŠITE VEŠ TOKOM ZIME? Zaboravite na garažu, OVA mesta u kući su idealna i bez lošeg efekta po naše zdravlje!

Dolazi hladnija sezona, a sušenje veša na svežem vazduhu postaje sve teže i manje praktično. Kako biste sačuvali svežinu i kvalitet vašeg veša, važno je odabrati pravo mesto za sušenje. Evo nekoliko saveta o tome gde je najbolje, a gde nikako ne biste trebali sušiti veš tokom zimskih meseci.

Najbolje mesto za sušenje veša tokom zime:

Unutrašnja sušnica: Ako imate unutrašnju sušnicu ili poseban prostor za sušenje veša, to je idealno rešenje tokom zime. Ovi prostori su često dobro provetreni i imaju kontrolisane uslove za sušenje veša.

Kupatilo: Kupatilo je takođe dobro mesto za sušenje veša tokom zime, posebno jer se tu često nalazi prirodna ventilacija. Možete koristiti tuš kabinu ili kadu za sušenje veša, a vlažnost koja se stvara tokom sušenja može biti korisna za održavanje određenih tkanina.

Foto: youtube.com/printscreen

Osušite brzo veš tokom zimskog perioda

 

Soba sa otvorenim prozorom: Ako imate dovoljno prostora i mogućnosti za otvaranje prozora, soba sa otvorenim prozorom može biti dobro mesto za sušenje veša. Na taj način omogućavate cirkulaciju svežeg vazduha i brže sušenje.

Mesto gde nikako ne biste trebali sušiti veš tokom zime:

Garaža: Garaže obično nisu dobro provetrene i mogu biti skladište različitih hemikalija i mirisa koji mogu zadržati se na vašem vešu.

Tavan ili podrum: Slično kao i garaže, tavani i podrumi nisu optimalni za sušenje veša tokom zime. Nedostatak provetravanja i kontrole temperature mogu dovesti do sporijeg sušenja i neprijatnih mirisa.

Dnevna soba ili spavaća soba: Sušenje veša u prostorijama gde provodite dosta vremena, kao što su dnevna ili spavaća soba, nije preporučljivo. Povećana vlažnost može dovesti do stvaranja buđi i neprijatnih mirisa.

Kuhinja: Sušenje veša u kuhinji takođe nije najbolji izbor, jer će vam to oduzeti dragoceni prostor za pripremu hrane, a mirisi hrane se mogu preneti na veš.

BONUS VIDEO: