KUVARI OTKRILI ČEMU STVARNO SLUŽI ČEP OD ULJA: Kada ovo vidite STAROG NAČINA korišćenja nećete se ni setiti, GENIJALNO JE! (FOTO/VIDEO)


IZVOR: N.J. - 01.09.2023 | 10:40


Sigurni smo da niste znali čemu služi povlačenje jezička na flaši za ulje!

Foto: Pixabay
KUVARI OTKRILI ČEMU STVARNO SLUŽI ČEP OD ULJA: Kada ovo vidite STAROG NAČINA korišćenja nećete se ni setiti, GENIJALNO JE! (FOTO/VIDEO)

Svi znamo kako izgleda ambalaža od ulja i uglavnom je koristimo na sličan način. Kada otvorimo ulje, čep od istog bacimo i ni ne zapitamo se da li isto ima neku svrhu. Na TikTok - u osvanuo je video koji jasno pokazuje zašto to nije dobar korak i koliko sebi bacanjem čepa od ulja otežavamo svakodnevnicu.

Ovaj korak mnogo je bitan i za one koji paze na ishranu i ne žele da preteraju u konzumiranju masne hrane. Ako na ovaj način koristite čep od ulja, osguraćete da ne izađe previše iz flaše i time upropastite jelo i unosete više kalorija.

Čemu služi čep od ulja?

Zek i Stiv iz Brizbejna, su kuvari koji su i podelili na koji način je najbolje koristiti plastični jezičak umesto da ga samo bacite. Nakon što skinete čep, okrenite ga naopako i vratite upravo tako u bočicu kako bi se ulje izlilo onoliko koliko treba. Zek je i sam istakao da mrzi kada sipa ulje u tiganj, a onda izađe mnogo više.

Foto: TikTok/cookingcards

Vraćanje čepa u flašu

- Zar ne mrziš kada sipaš ulje i napraviš nered? - rekao je u videu na TikTok - u.

- Prestanite da bacate čep sa flaše ulja, umesto toga ga stavite unutar kako biste kontrolisali koliko sipate - objašnjavaju.

I sami su se čudili kako pre nisu čuli za ovaj trik, a toliko su se oduševili da su ga nazvali "genijalnim". Ovaj kratak video za sada je pogledan više od  11.000 puta. Ljudi su komentarisali:

"Ovo je genijalno!", "Ne mogu da verujem da ovo nisam znao", " Mnogo mi se ovo sviđa", "Ceo život nisam znala za ovo", pisali su iznenađeno.

@cookingcards Stop throwing out the seal from your oil bottle, instead put it inside the top to control the pour! #cooking #kitchenhack #cooktok #oliveoil ♬ Woah (feat. D3Mstreet) - KRYPTO9095

BONUS VIDEO: