Savet za neiskusne domaćice: "ŠOKIRAJTE" POVRĆE


IZVOR: Večernje novosti - 24.02.2018 | 23:47


U većini restorana, povrće se prvo blanšira, što znači da se ubaci u ključalu slanu vodu. Kad je skoro kuvano, izvadi se i odmah "šokira" tako što se stavi u činiju u kojoj je voda sa komadima leda.

Foto: pixabay.com

Iz vrele u ledenu vodu, tako se zaustavlja proces kuvanja

Šta god uradili, čini vam se da povrće nikad nema isti ukus kao u restoranu?

Verovatno vas utisak ne vara.

U većini restorana, povrće se prvo blanšira, što znači da se ubaci u ključalu slanu vodu. Kad je skoro kuvano, izvadi se i odmah "šokira" tako što se stavi u činiju u kojoj je voda sa komadima leda kako bi se proces kuvanja zaustavio.

Ako morate da ponovite postupak, slobodno u istoj šerpi blanširajte povrće iste boje, na primer brokoli, grašak, boraniju. Ovaj postupak može se primeniti na gotovo bilo kom povrću.