KUPILA TORBICU ZA 100 DINARA, PA JE USLEDIO OGROMAN ŠOK: Život joj se okrenuo naglavačke zbog onoga što je našla unutra


IZVOR: N.J. - 16.04.2023 | 14:10


Pošto rešenje nije mogla da nađe na Guglu, onda se za pomoć obratila grupi na Fejsbuku.

Foto: Unsplash/ Kateryna Hliznitsova
KUPILA TORBICU ZA 100 DINARA, PA JE USLEDIO OGROMAN ŠOK: Život joj se okrenuo naglavačke zbog onoga što je našla unutra

Čendler Lesesne Vest (29) iz SAD - a kupila je pre malo više od godinu dana odeću preko Interneta u vrednosti od 75 dolara (oko 70 evra). Među stvarima koje je kupila bila je torbica čija je cena 1 dolar, oko 110 dinara. Ona je gledala, i posle je sklonila pa nije ni razmišljala o torbici.

Krajem prošle godine ponovo je uzela pa je i zato razmišljala o njoj. Guglala je, ali ništa nije našla.  Zatim se za pomoć obratila članovima Fajsbuk grupe posvećene identifikaciji antikviteta i starinske odeće. Među njima bio je neko ko je prepoznao torbicu i otkrio da vredi pravo malo bogatstvo. Ona je mislila da će vredeti malo više od onoga koliko je platila, ali ne baš ovoliko.

Foto: pixabay.com

Žena nosi crvenu torbicu

- Mislila sam da će vredeti malo više od dolara koji sam dala za to, ali ne toliko. Otkrila sam da se radi o retkom vintidž Kartijer komadu, francuskoj svilenoj "art deko" večernjoj torbi iz 1920-ih, i da bi dragulji na kopči mogli da budu pravi dijamanti. Preporučili su mi da je odnesem u zlataru na proveru - priseća se ona šta se desilo.

Istakla je da nije mogla ni da pronađe etiketu na njoj, ali je onda saznala da Kartijer stavlja etiketu na kopči. Poslušala je savete i torbicu je odnela zlataru, i saznala je da se radi o 12 dijamanata, a on je preporučio sledeći korak: "Kontaktirajte aukcijsku kuću“.

Ona je odabrala RAGO aukcije, a oni su je procenili do 4. 000 dolara. Aukciju su počeli sa 2. 000 dolara, a ponude su bile sve veće i veće, a kraj priče sve je iznenadio.

- Na kraju sam je prodala za 9. 450 dolara (oko 9. 500 evra) - kaže, a prenosi "Espreso".

BONUS VIDEO: