ZNATE LI ČEMU SLUŽE KESICE KOJE DOBIJATE UZ TORBU? Na poseban način čuvaju šminku!


IZVOR: N.J. - 06.11.2022 | 11:00


Nema potrebe da bacate kesice koje dobijate uz obuću, jer one imaju svoju bitnu ulogu!

Foto: Izvor: Unsplash/ Liubov Ilchuk
ZNATE LI ČEMU SLUŽE KESICE KOJE DOBIJATE UZ TORBU? Na poseban način čuvaju šminku!

Kada kupite novi par cipela prvo se otarasite nepotrebnih papira i kutija, a samim tim i malih kesica koje dobijate uz obuću. Pak, ove kesice ne dobijate samo uz obuću, već i uz torbe. Silikonske kesice uglavnom svi bacamo, bez da smo se ikada zapitali čemu one služe i da li su nam možda potrebne. Ali, i one imaju svoju višestruku primenu.

Primer:

Kesicu možete da stavite u torbu koju nosite u teretanu jer one sprečavaju nakupljanje vlage. Bakterije se uglavnom šire na vlažnim mestima, tako da je kesica našla svoju primenu ovde. Odlične su i u sprečavanju neprijatnih mirisa.

Takođe, možete ih držati u kutiji sa alatom da ne bi oksidirali.

Spašava telefon!

Ako ste slučajno pokvasili telefon, ovoga puta ne morate koristiti trik sa izvlačenjem vode pirinčem. Sada, stavite ga u neku posudu gde imate nekoliko kesica silicijum-dioksida.

Foto: pexels.com

Muškarac koristi telefon na poslu

Šminka

Ako stavite ove kesice u neseser sa šminkom, ona šminka koja je u prahu ne bi trebalo da se zgrudva i upropasti vremenom.

Čuvaju i brijače

Ove male kesice mogu da sačuvaju i vaše brijače, evo kako. Znate da je brijač jedna od stvari kojoj nije mesto u kupatilu, odnosno zbog konstantne vlage, oštrice mogu da zarđaju. Nakon korišćenje obavezno operite brijač vrelom vodom i sklonite ga u neki ormarić. A ako hoćete da ga na neki način zaštite, stavite ga u plastičnu kutiju sa nekoliko ovakvih kesica.

Foto: pixabay.com

Roze brijač

Obuća

Ako imate problema sa neprijatnim mirisima u obući onda preporučujemo da ove kesice ubacite u cipele i zatvorite u neku veću plastičnu vrećicu.

BONUS VIDEO: