OVA boja donosi mir, zdravlje i blagostanje u kuću: Obavezno je koristite u enterijeru


IZVOR: Magazin novosti, Republika - 15.12.2020 | 20:15


Feng šui saveti za harmoniju.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija


Ako ovu boju budete koristili na mestima koja za nju nisu predviđena poput istoka, jugoistoka, severozapada, zapada i severa oslabićete njihova pozitivna delovanja u vašem domu.

Ljubičasta boja poseduje snažnu vezu sa duhovnim carstvima, a u pogledu energetskih centara ljudskog tela, ona je povezana sa višim energetskim centrom – 7. čakrom kosmičke veze.

Možda ste do sad bili u prilici da vidite karte (mape) koje ističu moćnu energiju ljubičaste boje kao krajnje boje kosmičkog pristupa, uvida i mudrosti. Ali kako je koristiti u svom domu za dobar Feng Šui?

 
$bp("Brid_08063262", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

DOZIRAJTE LJUBIČASTU BOJU U SVOM DOMU

Ljubičasta boja se ne preporučuje u velikim količinama u savremenom domu, kako ne bi narušila sklad u njemu i ugrozila zdravlje ukućana. To bi značilo da veliki komadi nameštaja, kompletni zidovi i podne ljubičaste prostirke nisu dobar Feng Šui. A ako zaista volite ovu boju i hteli bi svoj dom da ukrastite njom poželjno je da to bude u manjim obimu i na tačno određeni način. Mnogi Feng Šui majstori veruju da ljubičasta boja na zidu (ili veća količina ove boje u prostoru) može pokrenuti bolesti vezane za ljudski krvotok. U tom pogledu poželjno je da sa njom budete štedljivi.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

KAKO KORISTITI LJUBIČASTU BOJU U ENTERIJERU?

Prvi korak je da budete sigurni da je koristite u pravom Feng Šui Bagua području. Ovo bi značilo da je ljubičasta boja izložena u Bagua području vatrenog Feng Šui elementa, jer je ova boja izraz datog elementa. Područja dakle na kojima može biti ljubičasta boja su: jug, jugozapad, centar i severo-istok vašeg doma. Ovo bi značilo da čak i problematične velike sofe, zidove i tepihe ljubičastih boja možete da postavite na ovim lokacijama. Svakako bilo bi poželjno da birate svetlije nasuprot tamnijim bojama ljubičaste. Boja lavande je jedna od najpreporučljivijih.

 
$bp("Brid_08063245", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Ako ljubičastu boju budete koristili na mestima koja za nju nisu predviđena poput istoka, jugoistoka, severozapada, zapada i severa oslabićete njihova pozitivna delovanja u vašem domu. Pri tom odličan način da uravnoteženo predstavite ljubičastu boju u svom domu jeste da odaberete kristal ametista (koji je ljubičast) a koji predstavlja jedan od najmoćnijih Feng Šui kristala.