Džejmi Oliver otkrio GENIJALAN TRIK sa lukom: Ova tehnika će potupuno transformisati ukus vaših jela!


IZVOR: zena.blic.rs, Republika - 28.08.2020 | 11:37


Čuveni kuvar Džejmi Oliver nedavno je na Instagramu otkrio jednostavan, a efikasan trik koji će većini specijaliteta dalji bolji šmek!

Foto: Tanjug/AP

Džejmi Oliver

Naime, slavni Britanac je objasnio kako da luk učinite blažim i rešite se njegove žestine, što će dalje jelima dati finu aromu, bez gorčine ili neprijatnih mirisa.

- Uvek isperem iseckan luk pre kuvanja. Tako će postati blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tokom kuvanja - napisao je Džejmi, a ovaj trik primenio je dok je pripremao pastu sa tunom.

Džejmi je otkrio da je ovaj trik naučio od italijanske koleginice None Rosane, i da zaista daje sjajne rezultate, a pritom je toliko prost!

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Oštar miris i gorak ukus rezultat su sumpornih spojeva i tiosulfinata u luku, koji se pojavljuju tek kada isečete luk.

Dakle, kada to učinite, luk aktivira svoj odmbrambeni saistem temeljen na sumporu, koji odbija insekte i druge životinje kako ga ne bi pojele. Upravo zato - ispiranje iseckanog luka je sjajna tehnika koja će specijalitete učiniti ukusnijim.