MUČI VAS MIGRENA? Uz ove namirnice će proći kao od šale


IZVOR: b92.net, Republika - 09.08.2020 | 12:51


Kad zaboli glava, većina poseže za tabletama, ali možda sledeći put možete da pokušate s nekom od namirnica koje zahvaljujući svom sastavu mogu na prirodan način smanjiti bol ili sprečiti napade migrene.

Foto: Pixabay.com

Migrena (Ilustracija)

Ako želite da smanjite unos analgetika, probajte uz pomoć hrane da ublažite bol. Većina minerala, vitamina se zapravo nalazi u namirnicama, a ove "lekove" ne morate tražiti u apoteci već u lokalnom marketu. Ne bi bilo loše da im date šansu pre nego što se naviknete na tablete.

1. Krompir


Hrana bogata kalijumom dokazano pomaže pri ublažavanju glavobolje, a pečeni krompir sa ljuskom ima čak 600 miligrama kalijuma.
 
$bp("Brid_96977004", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});


2. Banane

Ovaj dinamični duo kalijuma i magneziijuma nalazi se u ovoj ukusnoj voćki, koju većina voli da jede. Ukoliko vam pulsira glava, magnezijum ima umirujući efekat koji vam može pomoći.

3. Lubenica

U mnogo situacija kad osećate glavobolju, vi ste zapravo dehidrirali. U ovom slučaju, od pomoći može da bude vodom bogata lubenica. Uz to što će vas hidrirati, lubenica je bogata magnezijumom i kalijumom.

4. Ananas

I ananas može da ublaži glavobolju. Svež ananas sadrži enzim po imenu bromelain, koji je neka vrsta prirodnog analgetika. On takođe ima antiupalna svojstva, što takođe doprinosi smanjenju glavobolje.

 
$bp("Brid_96976969", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});


5. Krastavac

Kao i lubenica, i krastavac može pomoći u slučaju slabe hidriranosti piše Popsugar. Budući da se sastoji od 95 odsto vode krastavac je savršena opcija za sveži međuobrok.