Trikovi koji će vam pomoći da odeća uvek izgleda kao nova


IZVOR: Republika - 14.03.2020 | 12:55


Održavanje rublja ponekad ume da bude naporan posao. Ali, ukoliko se poslužite sa nekoliko trikova sebi možete da olakšate ovaj, ponekad dosadan zadatak.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Nekoliko kockica leda u mašinu za sušenje veša i postavite na srednju jačinu oko 15 minuta. Kockice leda će se istopiti i pretvoriti u paru što će vam pomoći da uklonite nabore sa odeće.

Briač će vam pomoći da sa odjeće uklonite sićušna vlakna koja se gomilaju u kuglice, naročito kod džempera. Nakon što odeću operete, "obrijte" delove koji sadrže kuglice, polako i nežno kako ne bi napravili rupu na komadu odeće.

Tokom pranja veša u  bubanj mašine dodajte pola šoljice (150 g). So obnavlja boje na odeći i sprječava da nova odeća izblijedi nakon višestrukog pranja. Ovaj trik možete da primenite tokom svakog pranja, ali uvek koristite sitnu kuhinjsku so jer se jedino ona može potpuno otopiti u veš mašini.

 

 

Pre nego što odeću stavite u mašinu za veš, odvojite nekoliko minuta i zakopčajte svu dugmad i rajsfešluse kako ne bi došlo do oštećenja odeće tokom pranja.

Kada je obuća u pitanju, da biste otklonili neprijatan miris možete da koristite sodu bikarbonu kojom ćete posuti unutrašnjost odeće i na kraju obložiti uloškom.