PET NAJSNAŽNIJIH NARODNIH LEKOVA: Uz pomoć njih ćete ojačati IMUNITET, pa će vas bolesti zaobići!


IZVOR: Republika - 15.02.2021 | 23:15


Glavni uzrok lošeg zdravlja i čestih zdravstvenih problema je slab imunitet. Da biste se osećali dobro, zaboravili na prehladu, pre svega, morate ojačati imunološki sistem

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Za jačanje imunološkog sistema koriste se sledeći narodni lekovi...

1. Bobičasto-biljna mešavina od mente, matičnjaka, kestena, čaja od vrbe. Sve komponente treba mešati u jednakim delovima, a zatim sipati 5 kašika smeše u posudu, sipati vrelu vodu, potamniti 5 minuta, poklopiti i pustiti da se kuva 2 sata, zatim procediti i razblažiti čaj sa par litara kompota bez šećera. Ovaj napitak se preporučuje da se konzumira svakodnevno oko 0,5 litra pola sata pre obroka.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

2. Mešavina suvih šljiva, suvog grožđa, suvih kajsija i oraha. Stameljite 0,5 kg svakog sastojka i dodajte toj smesi pola kilograma meda. Smesu čuvajte u frižideru i konzumirajte je na prazan stomak svaki dan. Po želji suve šljive mogu se zameniti limunom (obavezno iseckati zajedno sa korom).

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

3. Sok od šargarepe i rotkve. Savršeno pomaže u suočavanju sa prehladom. Šargarepu i rotkvicu pomešajte u jednakim delovima, dodajte u smesu malo soka od limuna i brusnice, a po želji i tečnog meda. Ovaj sok je dobro piti tokom dana.

4. Uz prekomerni fizički i mentalni stres, možete koristiti mešavinu mleka, meda, vanile i lešnika. Orahe treba lagano pržiti (bez ulja) i iseckati, dodati im vanilu, par kašika meda i domaće mleko. Ova smesa se mora konzumirati sveža, pa ćete je morati svakodnevno kuvati.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

5. Dovoljno je uzeti sok od četiri limuna, dodati mu 100 g soka aloe, 300 g meda i 0,5 kg oraha (prethodno iseckanih), pomešati sve sastojke i čuvati u zatvorenoj posudi na tamnom mestu. Za jedan dan, melem će biti spreman za upotrebu, treba ga uzimati po kašiku tri puta dnevno pola sata pre obroka.