DETE ZA PRIMER: Aleksandra tražila hranu za pse umesto poklona za rođendan


IZVOR: E. S. T. - 11.06.2018 | 14:21 >> 15:14


Mala Aleksandra je od svojih drugara zatražila da umesto rođendanskog poklona kupe hranu za pse koje čuva Marija Zec.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandra, Marija i psi

Aleksandra je u pozivnici koju je poslala svojim drugarima imala jedan zahtev: "Zamolila bih da mi ove godine ne donosite rođendanske poklone, već da novcem koji ste planirali da potrošite za poklon, kupite hranu za pse i donesete je umesto poklona".

Milena Popević, mama male Aleksandre, rekla je za sajt Republika da njena ćerka oduvek voli životinje i da često hrani ulične pse i mačke kada ide u školu.

Aleksandra voli životinje, voli da crta, secka i lepi, pa joj igračke koje se inače poklanjaju nisu mnogo zanimljive. Voli životinje, u rancu nosi keksiće i hrani kučiće i mačiće na ulici. Od malena je tako naučila. Porodično smo orijentisani na pomaganje životinjama, pa je to prešlo i na nju - rekla je Milena i dodala je da je mala Aleksandra bez mnogo razmišljanja odlučila da za rođendan prikuplja novac za pse.

Foto: Privatna arhiva

Prikupljena hrana na rođendanu

Aleksandrini drugari su sa svojim roditeljima na proslavi rođendana doneli hranu i vitamine, a neki su poklonili novac.

Oni koji su znali šta da kupe, donosili su hranu i vitamine. Roditelji koji nisu bili sigurni poklonili su novac koji smo mi donirali. Marija njime može da plati veterinara i da kupi sve što joj je potrebno za bolesne pse. Dve trećine roditelja je donelo hranu, a jedna trećina novac, tako da je od svega bilo po malo - rekla je Milena.

Marija Zec, koja godinama pomaže napuštene životinje, a za čije pse je i prikupljana hrana, bila je oduševljena ovim gestom male devetogodišnjakinje. Ona je svoje pse dovela na proslavu rođendana koju je mala Aleksandra organizovala u pet frendli igraonici.

 

- Upoznali smo se na skupljanju hrane još pre 4,5 godina i od tada su uz mene. Ja sam jednom rečju bila fascinirana, ali sam znala da će tako biti. To dete je genije i izrašće u fenomenalnu osobu. Ona i njena porodica pomažu godinama. Prijatno sam iznenađena reakcijom roditelja na rođendanu. Deca su ih grlila i šetala - rekla je za portal Republika Marija Zec. POGLEDAJ GALERIJU