BOGATE ŽIVOTINJE: Ljubimci sve više lete avionom, evo zašto


IZVOR: Republika - 16.09.2021 | 14:21


Privatne aviokompanije beleže povećanje u broju životinja koje lete sa svojim vlasnicima tokom prethodne dve godine.

Foto: youtube.com/Shanghaiist

Psi su ubedljivo najbrojniji životinjski putnici

Globalna aviokompanija VistaJet objavila je da ima povaćanje od čak 86 procenata u broju životinja koje putuju sa svojim vlasnicima.

Tačnije, u prethodne dve godine jedan od četiri putnika letelo je sa svojim četvoronožnim ljubimcem, a u porastu je i broj ptica koje se ukrcavaju na let, kaže Mateo Ati.

- Zečevi su nedavno postali novi putnici koji lete kompanijom VistaJet, dok su psi i dalje većina životinjskih putnika na našim letovima, a i broj mačaka je naglo skočio, pa smo prevezli 357 od 2019. do 2020. - izjavio je Ati za CNN.

 

 

Danijel Hiršhorn, suosnivač privatne aviokompanije Luxury Aircraft Solutions i programa JetMembership.com, izjavio je da misli kako trend da putnici vode svoje krznene prijatelje sa sobom na putovanja zbog promene načina života izazvane pandemijom koronavirusa.

- Vidimo povećanje broja putovanja na vikend u odnosu na biznis putovanja. Zato je logično što ima i više životinjskih putnika, jer nećete voditi psa sa sobom na poslovni sastanak, ali želite da bude sa vama kada idete u drugu kuću, ako je to prihvatljivo - objasnio je Hiršhorn.

 

via GIPHY