ALERGIJA NA ORGAZAM JE BOLEST SAVREMENOG DOBA! Ovo su simptomi, a evo ima li i leka za nju!


IZVOR: Republika - 22.05.2021 | 10:54


Uobičajene posledice orgazma obično uključuju znojenje, drhtanje i na kraju dremanje.

Foto: pexels

Ali za one koji pate od sindroma post-orgazmičke bolesti (POIS), ovo uživanje je ublaženo simptomima – ogromnom anksioznošću, slabošću, iscrpljenošću, zapušenim nosem, peckanjem očiju, poteškoćama u koncentraciji i razdražljivošću.

Studija slučaja objavljena u časopisu Urology Case Reports detaljno je ispričala iskustvo 25-godišnjeg muškarca, koji je od puberteta patio od neuobičajenog stanja koje je podrazumevalo zastrašujuću ejakulaciju i minimalnu seksualnu aktivnost, uključujući masturbaciju, kako bi se izbegli simptomi koji bi se mogli pojaviti odmah nakon orgazma ili dva ili tri dana kasnije. Često traju i do dve nedelje.

Nakon što je video nekoliko sličnih medicinskih slučajeva na internetu, sam je sproveo opsežna onlajn istraživanja i isprobao niz dijeta i dodataka ishrani, ustanovljeno je da ima deficit testosterona i sada se uspešno leči hormonskom terapijom. U studiji se navodi da je broj obolelih od POIS-a nepoznat i teško ga je utvrditi, jer je verovatno da oboleli neće potražiti pomoć doktora, a većina doktora nije ni svesna da ovakav sindrom postoji.

Iako je lečenje delovalo u studiji slučaja, još uvek nije poznat lek za POIS, a medicinski stručnjaci još uvek ne razumeju u potpunosti zašto se to dešava.