Savršeno posno jelo: OSLIĆ U SOSU OD POVRĆA


IZVOR: zena.blic.rs - 07.04.2018 | 03:14


Još danas traje Uskršnji post i ukoliko vam je ponestalo ideja šta bi moglo da se nađe na vašoj trpezi, evo predloga...

Foto: pixabay.com

POTREBNO JE: 400 g fileta oslića, 2 kašike maslinovog ulja, 2 šargarepe, 1 koren peršuna, 1 crni luk, 1 koren celera, 2 paradajza, 1-2 feferone, 1 paprika, so, biber, peršunov list, supa od povrća.

PRIPREMA: Na ulju propržite sitno seckani luk. Dodajte iseckano povrće, feferone i zalijte sa malo supe od povrća, tako da povrće bude pokriveno, posolite i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte ribu i nastavite da kuvate još oko 15 minuta na laganoj vatri. Dodajte biber i začinite po ukusu. Ako je sos pregust dodajte još malo supe. Kada je jelo gotovo pospite ga peršunovim listom i poslužite uz krompir pire ili testeninu.