RUČAK ZA SAMO 1.000 DINARA - ODUŠEVIĆETE CELU PORODICU: Sa pilećim MESOM i ovim povrćem, biće kao iz restorana!


IZVOR: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ - 12.03.2024 | 12:40


Vreme je da uštedite, ali i da se lepo najedete.

Foto: youtube/printscreen/Jednostavan jelovnik
RUČAK ZA SAMO 1.000 DINARA - ODUŠEVIĆETE CELU PORODICU: Sa pilećim MESOM i ovim povrćem, biće kao iz restorana!

Planirate ručak koji će biti jednako ukusan kao jelo iz restorana, ali bez trošenja previše vremena i novca? Imamo idealan recept za vas koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i ekonomičnošću. Ovaj recept kombinuje povrće i pileće meso, a ukoliko želite da dodatno uštedite, možete koristiti batake i karabatake umesto pilećih fileova.

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 4 jajeta
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 2 pileća filea (ili batak i karabatak)
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 crni luk
  • 150 g tvrdog sira

Foto: youtube/printscreen/Jednostavan jelovnik

Oduševićete se koliko je ručak ukusan

Priprema:

1. Tikvicu isecite na kolutove, posolite i ostavite da odstoji oko 15 minuta kako bi pustila vodu. Nakon toga, dobro ih obrišite ubrusom.
2. Pileće meso isecite na kockice i stavite u posudu, prelijte mlekom i pokrijte providnom folijom, ostavljajući da odstoji 10 minuta.
3. Uzmite manju okruglu posudu, okrenite je naopako i obložite aluminijumskom folijom, savijajući krajeve oko posude. Alternativno, možete koristiti manju tepsiju.
4. Poređajte tikvice u posudu, začinite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Dodajte iseckani crni luk preko tikvica, a zatim dodajte meso. Posolite i pobiberite po ukusu.
5. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i prelijte preko slojeva u posudi. Pospite rendanim sirom.
6. Pecite na 180°C oko 40 minuta.

Ovaj recept će vam omogućiti da brzo i jednostavno pripremite ukusan ručak koji će vas oduševiti. Isprobajte ga i uverite se sami!

BONUS VIDEO: