RECEPT ZA ROZEN SLANU TORTU: Gotova je za samo 15 minuta bez pečenja, nestaće za tren oka koliko je ukusna!


IZVOR: M.O. - 01.11.2023 | 07:30


Ova slana torta je da poližete prste.

Foto: Izvor: YouTube/Kuhinja Sunčane staze
RECEPT ZA ROZEN SLANU TORTU: Gotova je za samo 15 minuta bez pečenja, nestaće za tren oka koliko je ukusna!

Sada nastupa period visokokalorične hrane. Iako znamo da ona nikako nije dobra za naš holesterol, nekako nam je u tradiciji da je ne odbijamo. 

Sada sledi njihovo veličanstvo - slane torte

Ovaj recept važi recet za jednu od najukusnijih. Čuvene rozen kore će sve raspametit.

Foto: YouTube/ Bokina kuhinja

Recept za slane rozen kore

 

Sastojci:

  • 430 grama slanih rozen kora (8 kora)
  • 700 grama kisele pavlake
  • 100 grama krem sira
  • 150 grama majoneza
  • 250 grama šunke
  • četiri jajeta
  • 100 g kiselih krastavčica
  • 150 g tvrdog sira

Priprema:

Skuvajte jaja i ostavite da se ohlade. Izrendajte sir, jaja, šunku i krastavčiće. U veću činiju sipajte kiselu pavlaku, majonez i krem sir i dobro promešajte da se sjedine. Odvojte 350 g fila sa strane (za dekoraciju). Ostatak fila podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte izrendana jaja i šunku. U drugu dodajte izrendane krastavčiće i 100 g sira. Sastojke dobro promešajte. Ređajte koru, fil sa šunkom i jajima, kora, fil sa krastavčićima i sirom i tako dok ne utrošite materijal. Završite sa korom. Preko kore stavite krpu ili foliju, pa preko stavite neki teret (knjigu, tepsiju…). Ostavite najmanje 30 minuta. Nakon toga celu tortu premažite sa filom pavlake, majoneza i krem sira (koji ste na početku odvojili). Pospite sa rendanim kačkavaljem.

BONUS VIDEO: