BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU: Star skoro sto godina, toliko je JEDNOSTAVAN, a ukus ubedljivo najbolji!


IZVOR: M.O. - 25.10.2023 | 18:30


Jednostavan a preukusan recept.

Foto: Shutterstokc
BAKLAVA PO BAKINOM RECEPTU: Star skoro sto godina, toliko je JEDNOSTAVAN, a ukus ubedljivo najbolji!

Baklava je većini ljudi broj jedan slatkiš. Iako se u poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je jedan tradicionalni recept broj jedan. 

Recept: 

  • Jedan kilogram tankih kora,
  • 500 grama oraha,
  • 250 grama prezli,
  • jedan kilogram šećera,
  • pola litre ulja,
  • malo kisele vode.

Foto: Shutterstokc

Baklava po bakinom receptu

 

Priprema: 

Svaku koru prvo prelijte uljem koje ste pomešali sa kiselom vodom (u jednoj šolji, malo ulja malo vode). Na treću koru posuti sitno samlevene orahe i prezle.

Tako ređajte u pleh sve dok ne potrošite sav materijal. Iseći baklavu na trouglove ili kocke i stavite da se peče. 

Posle oko sat vremena je govota i tada je izvadite da se ohladi. 

Preliv:

U pola litre vode skuvajte jedan kilogram šećera. Potrebno je da uvri polovina vode. Po ukusu možete da dodate i malo limuna.

Preliti pečenu baklavu koja se ohladila vrućim prelivom i ostaviti da se ohladi i dobro upije pre služenja.

Prijatno! 

BONUS VIDEO: