ORIGINALNI RECEPT ZA GULAŠ: Mađarsko tradicionalno jelo je mnogima omiljeni ručak, OVAJ način kuvanja čini meso MEKANIM kao duša!


IZVOR: M.O. - 17.09.2023 | 14:26


Gulaš je jedna od najboljih opacija za ručak!

Foto: YOTUBE/PRINTSCREEN/ RecipeTin Eats
ORIGINALNI RECEPT ZA GULAŠ: Mađarsko tradicionalno jelo je mnogima omiljeni ručak, OVAJ način kuvanja čini meso MEKANIM kao duša!

Mađarski gulaš je ikonično jelo koje se ističe svojim bogatim ukusom, aromatičnim začinima i dubokom istorijom. Ovo jelo je postalo omiljeno ne samo u Mađarskoj, već i širom sveta zbog neodoljivog ukusa.

Gulaš je tradicionalno jelo koje potiče iz mađarske kuhinje i predstavlja kombinaciju sočnog mesa i raznolikog povrća, obogaćeno začinima i često kuvano na niskoj temperaturi kako bi se postigla puna aroma i mekoća mesa.

Foto: YOTUBE/PRINTSCREEN/ RecipeTin Eats

Mađarsko tradicionalno jelo je gulaš.

 

Sastojci:

  • 1,2 kg goveđeg mesa 
  • 2 crna luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice mlevenog kima 
  • 2 kašike slatke paprike
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 1 kašičica suvog lišća majorana
  • 1/2 kašičice osušenih listova timijana
  • 4 šolje pilećeg bujona 
  • 1/4 šolje paradajz paste
  • 3 čena belog luka, zgnječena
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike balzamiko sirćeta

Priprema: 

Meso isecite na kocke, pa obilno posolite i pobiberite. Propržite na malo ulja, pa izvadite iz tiganja. Meso stavite u šerpu, a u tiganju propržite krupno sečen crni luk. Kada omkeša prebacite ga u šerpu. U tiganju nekih minut propržite so, kim, slatku papriku, biber, tucanu papriku, majoran i timijan. Lepo promešajte i sipajte jednu šolju bujona. Promešajte i kada krene da vri sipajte u šerpu sa mesom. Zatim dodajte paradajz pastu, mleveni beli luk i lovorov list. Posolite i pošećerite, pa sipajte ostatak bujona i balzamiko. Promešajte, pa nakon ključanja kuvajte još nekih sat i po vremena.

BONUS VIDEO: