SAVRŠENO MEKANI DOMAĆI KROASANI: Ukus kao iz najbolje FRANCUSKE pekare (RECEPT)


IZVOR: M.O. - 16.08.2023 | 15:00


Jednostavan recept za najmekše kroasane!

Foto: YouTube/Printscreen
SAVRŠENO MEKANI DOMAĆI KROASANI: Ukus kao iz najbolje FRANCUSKE pekare (RECEPT)

Veliki deo vas veruje da je izuzetno izazovno i složeno napraviti mekane, lagane kroasane kod kuće, te često birate one gotove iz prodavnice. Da biste ih pripremili, nije potrebno biti vrhunski kuvar, već je ključan pravi recept i malo vremena. Ovi kroasani su neutralnog ukusa, pa ih možete napuniti slatkim ili slanim punjenjem, ali su izvrsni i kada su prazni.

Foto: YouTube/Printscreen

Kroasani kao iz najbolje francuske pekare

 

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 pakovanje suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • 250 ml mleka
  • 80 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 150 g putera

Priprema:

U dublju činiju stavite brašno, so i šećer, pa dobro promešajte. U toplo mleko sipajte kvasac pa dobro izmešajte da nema grudvica. Sipajte u brašno zajedno sa uljem i jogurtom. Testo dobro umesite najmanje 10 minuta. Pokrijte ga krpom i ostavite da odmori oko sat vremena. Razvicute ga na debljinu oko 2 centimetra. Po testu poređajte kockice omekšalog putera, pa ga još jednom premesite. Razvijte ga još jednom u veliki krug debljine oko 1 cm. Testo isecite na jednake trouglove, pa svaki zarolajte. Kroasane ređajte na pleh obložen pek papirom. Stavite ih u hladnu rernu, pa je uključite na 200 stepeni i kada se zagreje pecite ih još oko 10-15 minuta.

BONUS VIDEO: