RECEPT ZA TURSKE FAŠIRANE ŠNICLE: Napravite OVAJ trik sa mesom kako bi bilo SOČNIJE (VIDEO)


IZVOR: M.O. - 06.08.2023 | 14:20


Naučite tajni trik za udubljenje prstima na mesu.

Foto: YouTube/Printscreen
RECEPT ZA TURSKE FAŠIRANE ŠNICLE: Napravite OVAJ trik sa mesom kako bi bilo SOČNIJE (VIDEO)

Drage domaćice, imamo za vas jedan izvanredan turski recept za faširane šnicle koji će vas oduševiti svojim ukusom i sočnošću. Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultat će vas sigurno obradovati.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa (možete koristiti govedinu, piletinu ili mešavinu oba)
  • 1 veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
  • 1 manja glavica crnog luka, sitno seckanog
  • 1 čen belog luka, sitno iseckanog
  • 1 srednji krompir, rendan
  • 1 šargarepa, rendana
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1/2 kašičice kumina
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

U većoj posudi pomešajte mleveno meso sa sitno seckanim crnim lukom, belim lukom i peršunom.

Dodajte rendani krompir i šargarepu u smesu mlevenog mesa.

Umutite jaje u posebnoj posudi i dodajte ga u meso i povrće.

Dodajte prezle, mlevenu papriku, kumin, so i biber po ukusu. Pažljivo promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.

Sada dolazi ključni korak za sočne šnicle. Pokrijte posudu sa smesom i ostavite je da odstoji u frižideru oko pola sata kako bi se ukusi sjedinili, a meso upilo arome začina.

Nakon mariniranja, izvadite smesu iz frižidera. Oblikujte šnicle rukama, a posebno obratite pažnju da na svakoj napravite malo udubljenje prstima. To će doprineti sočnosti i ravnomernijem pečenju.

Zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri u tiganju. Pržite šnicle s obe strane dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju i potpuno se ispeku.

Poslužite faširane šnicle tople uz omiljenu salatu ili prilog po izboru.

Uživajte u ovom ukusnom turskom receptu za faširane šnicle. Nadamo se da će vam se dopasti i postati jedno od vaših omiljenih jela koje ćete pripremati za porodicu i prijatelje.

Prijatno!

BONUS VIDEO: