PRŽENICE BEZ KAPI ULJA: Napravite ih OVAKO i nestaće za tren oka sa stola, deca će ih OBOŽAVATI!


IZVOR: M.O. - 27.06.2023 | 10:24


Važe za naš omiljeni doručak već godinama.

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Najbolji domaći recepti
PRŽENICE BEZ KAPI ULJA: Napravite ih OVAKO i nestaće za tren oka sa stola, deca će ih OBOŽAVATI!

Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od deset minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.

Iako veoma ukusne, one imaju jednu manu - upijaju mnogo ulja u toku prženja. Ipak, i za ovo postoji rešenje - priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.

Sastojci:

Deset parčića starog hleba
tri jaja
1 dl mleka
prstohvat soli
prstohvat šećera

Foto: Srećna republika

Prženice bez kapi ulja.

 

Priprema:

Jaja umutite sa mlekom i dodajte so i šećer. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje.

Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

BONUS VIDEO: