DOMAĆI SLADOLED OD TRI SASTOJKA: Sveže jagode čine ga posebno ukusnim, a nema ni mrvicu šećera


IZVOR: N.J. - 30.05.2023 | 09:24


Sladoled može biti preukusan čak iako se priprema od samo tri sastojka.

Foto: pixabay.com
DOMAĆI SLADOLED OD TRI SASTOJKA: Sveže jagode čine ga posebno ukusnim, a nema ni mrvicu šećera

Domaći sladoled i te kako može da parira kupovnom. Uz dodatak nekog svežeg voća biće mnogo lepši nego što možete da zamislite. Jedina mana mu je što morate sačekati jedno dva sata da se ohladi u zamrzivaču pre konzumiranja, ali vredi čekanja. 

Inače, poreklo sladoleda nije nikada precizno utvrđeno, postoji pretpostavka da su Kina ili stara Persija bile među prvim kulturama koje su razvile dezert od voća i izdrobljenog leda.

Potrebno vam je:

500 mililitara slatke pavlake

150 grama kondenzovanog mleka

100 grama svežih jagoda

Foto: RINA

Sveže jagode

Priprema:

Umutite  500 mililitara slatke pavlake dok ne bude čvrsto. Dodajte kondenzovano mleko i sjedinite mikserom. Mutite sve dok se ne sjedini. Jagode iseckajte na skroz sitne kockice. Dodajte ih u fil i sve lepo spojite. Smesu koju ste dobili prespite u činiju. Zagladite i prekrijte providnom folijom. Stavite u zamrzivač na dva sata. Ako imate neki preliv možete dodatno zasladiti sladoled, ili ako želite da bude mrvicu osvežavajuće nego što jeste dodajte još svežih jagoda na vrh.

Uživajte!

BONUS VIDEO: