DVA PREDLOGA ZA DORUČAK OD HLEBA: Super jednostavni recepti mogu se poslužiti i za večeru


IZVOR: N.J. - 23.04.2023 | 09:15


Dva zanimljiva predloga za brzi doručak od hleba i jaja.

Foto: YouTube/Cooking Everyday
DVA PREDLOGA ZA DORUČAK OD HLEBA: Super jednostavni recepti mogu se poslužiti i za večeru

Ako razmišljate šta biste danas mogli da pripremite za doručak, a da se ne ponavljate, zastanite. Ova dva predloga sigurno će vam služiti, sastojke možete modifikovati, a svi članovi porodice će uživati.

Prvi predlog za doručak

Uzmite jednu krišku hleba. Čašom izvadite sredinu. Stavite ulje da se greje, stavite i krišku bez sredine. U tu sredinu dodajte jedno jaje i začine po želji. Kada se malo donja strana zapekla, preko jajeta stavite sredinu koju ste izvadili čašom. To možete uraditi i sa sledećom kriškom, pa ih preklopiti i zapravo dobiti tost od jaja.

Foto: YouTube/Cooking Everyday

Isečen hleb - prženje na puteru

Drugi predlog - tost hleb sa jajima i sirom

U tri jaja umućena viljuškom dodajte so, crni biber i crvenu mlevenu papriku. Sipajte malo svežeg peršuna oko 10 grama, a možete i preskočiti ovaj korak ako ga trenutno nemate kod kuće. Poželjno je da dodate i mladi luk isečen na kockice takođe u jaja. Sve sjedinite. Da bi ukus bio potpun sipajte oko 30 grama mocarele izrendane na sitno rende. Sjedinite ponovo. Na vreloj ringli istopite puter. Pecite sa obe strane oko 2 do 3 minuta, a kada izvadite možete dodati i neke prelive po želji, na primer kečap ili majonez.

Foto: YouTube/Cooking Everyday

Prženje hleba na puteru

BONUS VIDEO: