(RECEPT) ZAGREJTE SE SVETSKI: Meksička topla čokolada NA SRPSKI NAČIN!


IZVOR: Republika - 10.01.2021 | 17:09


U hladnim zimskim danima ništa ne prija tako dobro kao ukusna topla čokolada.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Recept za ovu poslasticu poznat je širom sveta, ali na naš način je, složićete se, najukusnija.

Priprema se jednostavno, a ukus je fenomenalan.

Sastojci:

- 4 kašike šećera,

- 3 kašike kakaoa,

- 1/2 kašičice cimeta,

- 500 ml mleka, - 1/2 kašičice vanila ekstrakta.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema:

Stavite šećer, kakao i cimet u zagrejanu posudu na ringli i mešajte po malo dodajući mleko.

Zagrevajte smesu do srednje temperature, odnosno nemojte da dozvolite da provri. Bitno je da konstantno mešate kakao smesu.

Skinite sa ringle i dodajte vanilin ekstrakt.

Smesu mutite žicom sve dok ne dobijete penu.

Servirajte u dekorativne šolje.

Prijatno!