(RECEPT) Bolja od Doboš torte: Probajte "maminu" domaću poslasticu, jedno parče vam neće biti dovoljno


IZVOR: serpica.net, republika.rs - 10.09.2020 | 09:57


Jeftina i veoma ukusna torta od samo jednog jajeta, a sve ostale sastojke uglavnom uvek imamo u kući.

Foto: serpica.net

Foto: Ilustracija

Sastojci i priprema:


Za 5 kora:

  • 1 jaje
  • 300 gr. brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • pola kašičice soda bikarbone
  • 50 ml.  mleka
  • 100 gr. šećera
  • 100 gr. maslaca ili margarina

Za fil:

  • 1 litra mleka
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 8 kasika šećera
  • 100 gr. maslaca ili margarina
  • 4 kasike brašna
  • 100 gr. mlevenih oraha ili kokos (moze i bez)

U vanglu stavite brašno, kakao, sodu bikarbonu, napravite udubljenje pa dodajte mleko, jaje, sećer. Dodajte  maslac ili margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i sve rukom zamesite.

Podelite na 5 jednakih delova i ostavite u frižideru oko 30 minuta.  Svaki razvucite u krug prečnika 25 cm i pecite na prevrnutom plehu na 200 stepeni oko 3-5 minuta (zavisi od rerne). Puding, šećer, brašno umutite sa 200 ml. mleka, pa zakuvajte u prokuvanom mleku. Ostavite da se prohladi pa mu dodajte razmućen maslac ili margarin. Umešajte orahe ili kokos pa mažite kore. Petu koru premažite pa stavite u frižider do sutradan. Treba da ostavite šolju fila da premažete tortu okolo, pospite dodatno još mlevenim orasima, kokosom ili narendanom čokoladom.